Poté, co bulvární fotografové nachytali Matěje Homolu, partnera DARY ROLINS (38), při nevěře, sbalila zpěvačka dceru Lauru a odletěla na několik měsíců do Ameriky. Bylo to nutné? „Už když jsme nasedly spolu s Laurou do letadla, pocítila jsem obrovskou úlevu. Vím, že bylo naivní myslet si, že minulost zůstává v Praze, ale já to tak v ten moment cítila…“ vzpomíná Dara na události uplynulého roku.

Nejeví se vám náhlý odlet teď, s odstupem času, jako zbrklý?
Přiznám se, že se mi vlastně nechce hledat odpověď na tuto otázku. Neřešila jsem to tenkrát a dnes už se nad tím zamýšlet nemusím. Má reakce byl jakýsi únik ze zoufalství. Přirozená potřeba opustit zamořené území...

Jak jste s Laurou trávily ty americké prázdniny?
Prázdninami bych tento čas zrovna nenazvala. O prázdninách máte čistou mysl a užíváte si pocitu štěstí. Já v té době rozhodně šťastná nebyla.

Matěj prý Lauře do Ameriky telefonoval. Jenom kvůli Lauře, nebo se snažil mluvit i s vámi?
Telefonovaly jsme my jemu. Já si hned po příletu zařídila nové americké číslo, starý telefon jsem na tři měsíce vypla. Matěj mluvil s Laurou každý druhý den, než šla spinkat. Vyměnili jsme si pár textovek, nic neřešících, jen plných emocí. Nebylo o čem mluvit, co vysvětlovat. Nechtěla jsem ho slyšet, bolelo to. A tak jsme spolu tři měsíce nemluvili.

V Americe jste ale nejenom odpočívala…
Snažila jsem se nemyslet na události posledních měsíců a přítomnost věčně usměvavé Laury byla léčivá. Bydlely jsme u naší dobré kamarádky Martičky, která je původem z Čech. Žije v LA přes deset let, má za manžela úspěšného režiséra a čtyři rozkošné psy. Bylo o nás krásně postaráno. Společně jsme navštívili Las Vegas i Hawai. Oslavila jsem s nimi moje narozeniny, připravili nám krásné Vánoce a společně jsme přivítali i Nový rok.

Byla v plánu i nějaká pracovní aktivita?
V plánu nebylo nic. Ale jak už to v životě chodí, zlomové bývají v životě právě náhody. Na ulici v LA jsem potkala kamaráda Tomi Popoviča. Muzikanta z Bratislavy, který v Americe střídavě žije a který tady i tam úspěšně tvoří. Skončili jsme ve studiu a vznikl duet na moje nové cd.

Vrátila byste se z Ameriky už v lednu, kdyby na vás nečekaly pracovní zakázky?
Věděla jsem, že jednou se vrátit musím. Ale přiznám se, nechtělo se mi... Bála jsem se konfrontace s realitou.

Ta na vás taky hned dolehla… Po vašem návratu se v novinách propíralo, že vás Matěj obviňuje z únosu dcery. Můžete říct, jak to bylo?
Bylo to tak, jak říkáte. Nevěřila jsem vlastním očím. Říkala jsem si, kde bere tu drzost vyslovit po tom všem, co zavinil, něco takového. I dnes, s odstupem času, jsem hluboce přesvědčená o správnosti mého rozhodnutí. Jestli bylo neuvážené? Pochybuji, že Matěj zvažoval své činy do důsledků... Stejně jako on, i já jednala pudově. Jako máma jsem věděla, že nejlepší pro obě bude bez tlaku a publika zpracovat situaci na nezávislé půdě.

Ohledně péče o Lauru jste se domluvili?
Myslím, že ano. Čekají nás už jen formality, ale můžu říct, že jsme teď s Matějem v naprostém klidu a míru. O Lauru se oba vzorně staráme, právě teď mi společně telefonovali ze ZOO. Vycházíme si maximálně vstříc.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.