Na tohle já nejsem

Svého o dvanáct let staršího muže miluji k zbláznění. Hodně se spolu nasmějeme a stále mám motýlky v břiše, když se na mě podívá svým šibalským pohledem. Ale zatímco jeho obchází padesátka, já jsem ve svých pětatřiceti letech na vrcholu rozpuku. Upřímné diskuze u nás byly vždy na denním pořádku, a tak ani tohle ožehavé téma nezůstalo bez povšimnutí.

Ví, že se kolem mě točí muži a svým způsobem mu to dělá dobře a šimrá jeho ego. Ale nemá energii ani chuť na to, aby se mnou jezdil na festivaly a dobrodružné dovolené, vytrácí se i zájem o sex. Chce se mnou jen tak plout, být doma, občas se vydat do divadla a fungovat hlavně na mentální úrovni, kde si velice dobře rozumíme.

Každý vztah je jiný

Ze začátku jsem se nemohla smířit s tím, že mi manžel posvětil nevěru a bude v klidu čekat, až se vybouřím a schoulím se u něho v koutku. Po čase mi pozornost mužů začala chybět, a tak jsem podlehla. Sehnat si muže na dovádění v posteli nebo výlety za kulturou nebyl problém. Na každém prstu bych mohla mít tři a pořád by se stály fronty. Když jsem se po prvním požehnaném záletu vrátila domů, svíral se mi žaludek. Styděla jsem se. Muž musel vědět, co se děje a co provádím. Trvalo mi dlouho, než jsem se s takovým konceptem vztahu srovnala. Nedokázala jsem se rozhodnout mezi láskou a vášní, a tak jsem kopala za obě strany.

Z jednoho přísně utajovaného milence jsou tři. Střídám je a užívám si, co mi síly stačí. Večer se vracím ke svému muži, užívám si jeho nadhled a vyrovnanost, vařím večeři, poklízím a diskutuji. Je to osvěžující. Nikdy bych si milence nepřivedla domů, nezmiňuji se, kde bydlím nebo v jakém svazku jsem. To je moje soukromí, kterého si nesmírně cením a nikdy bych ho nedala všanc.

Chci ho zpátky

Vidím, že manžel je spokojený. Neztratil svou ženu, ale může si žít ve svém pohodlí a vyzobávat z našeho vztahu jen to, co je mu po chuti. I když mám mužské pozornosti až až, nejsilnější vzrušení cítím, když mě má dávná láska obejme. V ten moment bych se na něj vrhla a nechala za sebe promluvit vše, co ve mně probublává. Chtěla bych alespoň občas prožít fyzickou lásku se svým manželem. Tahle vlažná rovina mi přestává stačit. Nechci ho ale ztratit a zničit náš vztah neschopností pochopit.