Kouzlo 1: Nabarvit

První věc, která napadne asi každého, je obarvení nábytku. Ať už proto, aby byl přizpůsoben vyznění celého pokoje, nebo se stal jeho hlavní dominantou. Dejte si však pozor, abyste se příliš neodvázali a časem vás nezačalo dílo bít do oka. Vybírejte tedy barvy, které v pokoji už jsou, nebo se s nimi dobře sladí. Vyzkoušejte i různé efekty. Nová barva tak může mít patinu, lesknout se, ale dovolit si i klasické matné vyznění.

Kouzlo 2: Odbarvit

Má inkriminovaný kousek delší historii? Neschovává pod nánosem barvy zajímavé dřevo? Sice je to náročnější verze než barvení, ale zkuste povrch naprosto očistit od nánosu. Využijte prostředky na odstranění barvy. S výběrem toho správného přípravku vám pomohou odborníci v obchodě, nebo na internetu. Připravte se však i na případné obrušování. Mějte tedy po ruce nástroje, které zbaví povrch barvy nejen chemicky, ale i mechanicky. Zároveň jej však nesmí porušit. Tím by se samozřejmě celé dílo minulo účinkem.

Kouzlo 3: Tapety a folie

Stává se, že i nový nábytek nakonec nemá takový odstín, jaký jste si vysnili. Můžete to napravit tapetou, textílií, nebo folií. Všechny materiály musíte přikládat na rovný očištěný povrch. Jinak mohou vzniknout nehezké vzduchové bubliny. Věnujte také velkou pozornost výběru vhodného lepidla. Lepší je investovat do toho, které slibuje delší trvanlivost. Výhodou tohoto řešení však je, že můžete mít krásný originální nábytek s jakýmkoliv vzorem.

Kouzlo 4: Speciální pásky

Kromě folií, tapet a podobných řešení, existují na trhu také různé pásky. Ať už jednobarevné, vícebarvené či různě vzorované. Dají se velmi jednoduše nalepit. Nakreslete si pro jistotu návrh, jak by měl pruhovaný nábytek vypadat. Pruhy nemusíte nutně použít po celé délce a šířce nábytku. Například u nočního stolku stačí "zpruhovat" jen dvířka šuplíku. Inspirujte se třeba námořnických stylem, nebo zvířecími vzory.

Další cesty k vysněnému kusu nábytku

Pokud však nejste přeci jen kutilský tip, nebojte se oslovit odborníky. Poptejte jejich služby ještě dnes na poptávkovém serveru Poptávej.cz a ušetřete i 30 % z běžné ceny ať již služeb tak zboží. Poptat můžete nejen renovaci vašeho stávajícího nábytku, ale také výrobu nábytku na míru.

Jak to funguje

Jediné, co musíte udělat, je zadat zdarma poptávku přes jednoduchý poptávkový formulář. Výstižný popis poptávky, lokality, termín a případně fotografie budou vodítkem k tomu, co si přejete realizovat. Čím přesnější bude poptávka, tím snazší bude vytvořit nabídku na míru vašim požadavkum včetně přesné kalkulace za služby či materiál.

Nabídek můžete obdržet hned několik. Nemusíte se však stresovat tím, že někoho odmítnete nebo dokonce nevyberete žádnou. Všechny nabídky jsou totiž nezávazné.