Tajemství tkví zřejmě v „normálnosti“ britské krásky s vizáží Sněhurky (například Oscara si postavila do koupelny, aby ho nevystavovala na odiv návštěvám) a v jejím sexappealu. V časopisových anketách si ji muži vybrali jako nejideálnější manželku z řad hereckých star a lesbičky coby potenciální milenku snů.

„Podobné hlasování bych nepřeceňovala. Zájem diváků mě těší, ale už mi není patnáct, abych si myslela, že se ze mě svět musí posadit na zadek. Dávno vím, že štěstí – herecké i to obyčejné lidské - je vrtkavé,“ konstatovala střízlivě.

Od té doby se uzavřela před světem. Zatímco dříve se ochotně bavila s novináři (a oni si z ní dělali legraci, protože co řekla v jednom rozhovoru, v tom následujícím bez mrknutí oka otočila o 180 stupňů), teď je skoupá na slovo. Přesto se na veřejnost dostala informace, že přestala pít víno a její muž si odpírá cigarety, takže se spekuluje o jejich snaze počít potomka.

Adrenalin v Manile

Rozpovídala se pouze kvůli nejnovějšímu filmu, pokračování série o agentovi Bourneovi. Ten se ve snímku neobjeví, zato Bourneův odkaz řeší všichni včetně vědkyně Marty. „Není superhrdinka, nýbrž skutečná bytost,“ vysvětluje herečka, která si tentokrát víc než maskérny užila kaskadérkých kousků.

„V Manile jsme točili velkou honičku na motorce. Projížděli jsme městem, skákali přes mosty a naráželi do autobusů. Motorku řídil kolega Jeremy Renner, trénovali jsme to několik týdnů na parkovišti, takže jsem se přesvědčila, že je výborný řidič, dobře fyzicky zdatný a mrštný. Navíc se na něj dobře dívá.“

To, že skončila jen s pohmožděným loktem, považuje za úspěch. A otázka v duchu filmu: Jaký odkaz by ráda zanechala herečka Rachel Weiszová? „Nic kromě dítěte mě nenapadá. Určitě po mně zůstanou nějaké filmy na DVD, naopak doufám, že po sobě nezanechám moc velkou uhlíkovou stopu.

Film jsme natáčeli také v chudé části Manily, tak jsem tam zaplatila vybudování dětského hřiště. Chtěla jsem ho pojmenovat Bourneův odkaz, ale kvůli autorským právům to bohužel nešlo.“