Máme z vás velkou radost. Jak je totiž patrné z ohlasů na FB, našly jste recept na zdravé hubnutí a neváhaly se o něj podělit s ostatními.

Zdá se, že nejvíc zabírá "systém": Jíst pěktrát denně malé porce, nepít alkohol, omezit sladké jen na výjimečné příležitosti, pít zelený čaj a cítit se spokojená. Ze sportů jednoznačně vedou: chůze, H.E.A.T. (Čtěte, jak si editorka Jana vyzkoušela tenhle sport na vlastní kůži) a spinning - tam je ovšem nutné pohlídat, aby se jednalo o spalovací lekci, při které příliš nestoupá tepová frekvence. Tělo pak totiž místo tuků pálí cukry.

Kafe.cz zjistilo: Kouzlo zeleného a také bílého čaje spočívá v obsažených látkách, které pomáhají spalovat tuky. Jedná se především o epigalotatechin-3-galát. Bílý čaj navíc podle posledních věděckých výzkumů zamezuje růstu a množení tukových buněk.

Přečtěte si konkrétní reakce čtenářek. Máte další postřehy? Připojte je do Diskuse k článku nebo na FB.

Michaela Ch.: Jíst často a málo... K tomu kapku pohybu. Já tak přišla o 17 kg.

Ivana B.: Milé dámy! Když jsem měla 48 kg, byla jsem unavená, podrážděná, problém vydržet v práci na nohou. Dnes mám 65 kg, jsem plná energie a i chlapům se víc líbím. Všeho s mírou, holky!

Kamila K.: Výborně zabírá H.E.A.T, jen se přemluvit! Člověk je od přírody lenoch, bacha na to.

Kačenka J.: Pohyb. Upravit stravu. 5x denně. Bez sladkého. Hodně zeleniny. Nemastné a číst etikety na potravinách. Vybirat jen kvalitni suroviny.

Iva K.: Nepřejidat se, pravidelná strava a 30 kg je dole.

Fishanda F.: Já mám zatím 11 dole za 2 měsíce. Ano - zelenina, maso, žádné sladké, málo a často jist! Zdravě udělané maso ,,a jde to"!

Kafe.cz - pohoda pro ženy, Jana: Já začnu hlídat, abych vypila opravdu dost vody nebo zeleného čaje a vzdám se bílého pečiva a másla. Kafe, do kterého si dávám sypkou smetánku, cukr i mléko, si začnu dělat poloviční a jezdím spinning v režimu vytrvalost nebo přidám kolečkové brusle...

Alena Z.: Nejvíc osvědčené mám počítání KJ a pravidelně jíst v určitých hodinách - což je pětkrát za den a trochu pohybu...

Lenka S.: Pohoda, pohyb a láska. Pravidelně jíst.

Silence Will Fall: Ráno se dobře nasnídat a jíst po dvou-třech hodinách malé porce, večer jíst max. zeleninu, kafe jen jedno, a to ráno. Žádný alkohol, trocha pohybu taky neuškodí. Denně vypít 2-4 litry vody. Dobře se radí, ale sama to nedodržuju.

Hana Dvořáková: No podle mě jen nežrat a hýbat se. Nevečeřet je tedy pěkná blbost, asi bych pak nevydržela noční vstávání a ranní lítání kolem dětí. Právě se snažím zhubnout do plavek a po porodu vynechám čokoládky:-(( a cvičím na elipticalu, jelikož mám často děti nemocné, tak moc nechodím ven.-(( vynechávat jídla je hloupost i z energetického hlediska. Každá ať dělá, jak chce...jen můj názor je hodně cvičit, nestresovat se - vím, že to nejde, ale myslím zbytečnostma..,pravidelně jíst - nepřecpávat se a nesedět u počítače.

Natálie D.: Spinning, hodně tekutin a nežrat prasárny. Jo a misto zeleného čaje piju bilý.

Lucie Ch.: Více pohybu, kupte si nějaké kolo nebo pás na chůzi, nějaký přístroj, který si můžete dát k televizi (notebooku) a protože často bývají hlučné, kupte si sluchátka a koukejte se přitom na film. Uběhne vám půlhodinka, ani nevíte jak....

Elizabeth Králová: Ráno na lačno 20 min. rotoped a za každého počasí hodina chůze. Nic na mě tak nefungovalo jako pohyb. Mám vyzkoušeno stovky diet, jedině tohle zabralo bez jo-jo efektu. Praktikuji 1,5 roku, překonaná lenost a už si to jinak ani neumím představit.

Radka S.: Podle mě, dám,y má pravdu paní Hanka a kdo nejíte, tak máte zpomalenej metabolismus a jen pohyb vám nepomůže, jen budete unavené a jak skončíte s pohybem, kila budou zpátky!!!!

Věra O.: Ovesná kaše:ovesné vločky s klíčky, zalít horkou vodou, přidat med, jablko, ořechy a skořici. Tohle k snídani a večer už jíst jen něco lehkého, k tomu 2x týdně posilovna a držím si 56 kg bez problémů, s tím, že si sem tam dopřeju.

Marcela Z.: Po čtyřicítce dost těžké, musíte mít neustálý režim, metabolismus se zpomaluje, takže pravidelná strava. Malé porce tak pětkrát denně, zelenina, bez pečiva, hodně pít, zelený čaj, vodu s citronem, to zabírá a hýbat se. Pokud zpohodlníte, jde to pak opravdu, ale opravdu dost těžce dolů.

Mohlo by vás zajímat: Čtenářky píší web Kafe.cz: Kde jsem našla svého chlapa.