Nejprve tedy šestka holí, která navazuje logicky na předchozí kartu, tedy pětku holí. Zatímco v pětce jsme byli nuceni bojovat s překážkami a nepřízní osudu, nyní si můžeme zaslouženě vychutnat sladký pocit vítězství. Boj je doveden do vítězného konce. Karta předznamenává, že naše činy budou korunovány úspěchem. Měli bychom se však vyvarovat přílišné arogance a povýšenosti. Klíčovým slovem pro tuto kartu je triumf, vítězství a prosazení své vůle.

Druhou šestkou v pořadí je šestka pohárů. Tato karta mívá ve výkladu často význam odkazu na minulost, ale znamená také čistý upřímný vztah, otevřenost, důvěru, někdy až přílišnou, hraničící s naivitou a hloupostí. Klíčovými slovy pro šestku pohárů jsou upřímnost, otevřenost, přátelství, naivita.

Následující šestka - šestka mečů je kartou vztahující se k odjezdům, ať již jde o cesty pomyslné nebo o cesty skutečné. V každém případě se však můžeme připravit na to, že se bude jednat o cestu někam, kde to neznáme, a tedy budeme muset překonat svůj strach a obavy. Klíčovým slovem pro šestku mečů je cesta do neznáma.

Šestka disků je další kartou, která bývá při výkladech ráda viděna. Znamená totiž materiální rovnováhu, zisk, dar nebo nabídku finanční, či jiné pomoci. Pokud je však tazatel v situaci, kdy sám má dostatek, je to výzva, že by on sám měl někomu pomoci. Klíčová slova pro šestku disků jsou dar, velkorysost, nabídka, pomoc.

V příštím pokračování kurzu tarotu se seznámíme s kartami nesoucími číslo 7.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz