První sedmička v pořadí, tedy sedm holí je karta situace, kdy stojíme proti přesile nepřátel a snažíme se uhájit si své postavení. Bojujeme za to, po čem toužíme. Nezřídka se však stává, že nepřátelé jsou jen domnělí a naše přesvědčení, že se všichni spikli proti nám, je jen naší fikcí. Klíčová slova pro sedmičku holí jsou obrana své pozice.

Další sedmičkou v pořadí je sedmička pohárů. Tato karta věští problémy, protože je kartou charakterizující nereálná očekávání, přemíru touhy, která zastírá zdravý rozum a nutně musí vést k pozdějšímu bolestivému rozčarování. Naše touha nám svazuje ruce. Klíčovým slovem pro sedmičku pohárů jsou přehnaná očekávání.

Sedmička mečů je kartou, která ve výkladu také příliš nepotěší. Jejím základním významem je neupřímnost, podrazy, lži. Podle toho, v jakém položení se nalézá, jedná se o varování před neupřímností jiné osoby, nebo dokonce před lhaním sami sobě. Klíčovými slovy pro sedmičku mečů je faleš, neupřímnost, lež.

Sedmička disků je kartou, která se pojí s nutností vyčkat na správný okamžik. Ve výkladu znamená, že je třeba vyčkat, až záležitosti takříkajíc "uzrají". Je jednou z karet, které mají v tarotu význam časového určení průběhu nějaké události. Klíčovým slovem pro sedmičku disků je čekání.

Kdo si počká, ten se dočká příštího dílu minikurzu tarotu o kartách nesoucích číslo 8.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz