Osmička holí je totiž kartou, která je symbolem velice rychlého vývoje děje. Pokud tuto kartu uvidíme ve výkladu, znamená to, že budeme nuceni jednat velice rychle. Klíčovým slovem pro osmičku holí je rychlost.

Osm pohárů je kartou, která symbolizuje odchod od něčeho, k čemu máme citový vztah. Tento odchod bývá učiněn na základě rozumu, ale často je cíl, za kterým jdeme pouze imaginární. Znamená rozchody, opouštění míst, kde nám bylo příjemně a podobně. Klíčovým slovem nebo obrazem pro osmičku pohárů je odchod s těžkým srdcem.

Následující osmička, osmička mečů setrvá v destruktivní linii mečových karet, a pokud se objeví ve výkladu, znamená rozpor mezi tím, jak si představujeme průběh událostí a tím, jak se ve skutečnosti budou věci vyvíjet. To s sebou přináší nervozitu, obavy a stres. Karta nás varuje, abychom si nekladli omezení a překážky svou vlastní myslí. Klíčovými slovy pro osm mečů je stres, nervozita, obavy.

Poslední osmičkou v řadě je osmička disků. Tato karta je kartou trpělivé práce, podrobného zkoumání všech detailů, někdy až přílišného puntičkářství. Pokud ji uvidíme ve výkladovém obrazci, znamená to, že buďto jsme v něčem příliš důkladní nebo situace vyžaduje, abychom danou záležitost podrobně zkoumali a věnovali se s velkou trpělivostí každému sebemenšímu detailu. Klíčovými slovy pro osmičku pentáklů jsou trpělivost, pečlivost, pozornost a perfekcionismus.

V příští lekci se seznámíme s kartami nesoucími číslo 9.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz