Již tradičně začneme od ohnivého živlu, tedy devítky holí. Devět holí jsou bilanční kartou, která se ve výkladu objeví tehdy, když se nacházíme v situaci, kdy si máme udělat jasno v tom, zda naše úsilí stojí za to, co má být jeho výsledkem. Nacházíme se v situaci, kdy jsme utrpěli dílčí neúspěch a nyní máme chvíli odpočinku před tím, než se pustíme do dalšího boje. Klíčovými slovy jsou zranění, nutnost zhodnotit dosavadní postup a ujasnění si priorit.

Na rozdíl od předchozí karty je devět pohárů kartou, která je daleko pozitivnější a radostnější. Znamená totiž období, kdy můžeme prožívat radost a uspokojení. Často však se jedná jen o přechodný stav, podobný stavu příjemné opilosti. Stejně jako rána pijáků jsou neveselá, podobně i probuzení do reality ze stavu charakterizovaného devítkou pohárů je většinou nepříjemné. Pokud však dokážeme definovat hranici mezi zábavou a realitou všedního dne, nemusíme se bolestivého vystřízlivění obávat. Klíčovými slovy jsou radostné opojení, zábava pocit štěstí.

Devítka mečů pokračuje v tradičně nepříjemné linii mečových karet a týká se stavů, kdy je naše mysl doslova ochromena našimi obavami, které však ve většině případů nemají reálný základ. Tato karta se dá jednoduše charakterizovat slovním spojením noční můra.

Poslední devítkou v pořadí je devítka disků. Tato karta nám ve výkladu oznamuje, že je před námi období, ve kterém se budeme cítit bezpečně, obklopeni krásou, láskou a péčí. Podobně jako u všech ostatních devítek, i zde se jedná o náš subjektivní dojem, který se může lišit od reality. Klíčovými slovy pro devítku disků je pocit bezpečí, pohodlí a luxusu v příjemném prostředí.

Svou cestu číselnou řadou malé arkány završíme v příštím díle, věnovaném desítkám.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz