Energie z šatů i chodníků

Výroba solárních článků byla dosud bohužel příliš drahá na to, aby umožňovala masové využití sluneční energie. Nové tenké solární filmy ovšem lze nanést prakticky na jakýkoli povrch - pčínaje oblečením přes karoserie aut či fasády domů až po asfaltové plochy. Díky tomu se Slunce pro lidstvo stane nejvýznamnějším dodavatelem elektřiny! Samozřejmostí pak bude i průběžné dobíjení mobilů či laptopů.

Hlavně přestaňte kouřit

Na základě rozboru DNA budou lékaři pro každého člověka vytvářet předpověď zdravotních rizik. Zároveň mu přitom doporučí, jakým způsobem se jim může nejlépe vyhnout (zpravidla úpravou životního stylu) a jaké medikamenty jsou pro něj nejvhodnější.

Mluvím se svým webem

Na internetu budeme komunikovat bez použití myší a klávesnice, prostě jen svým hlasem. Už teď je hlasové ovládání počítačů možné, ale málo používané. Představte si, jak jednou budete třeba při procházce v parku poslouchat přijaté maily a hned na ně také hlasově odpovídat.

Bezkontaktní zkouška oblečení

Nové technologie změní i tradiční způsoby nakupování. Například v případě oděvů si člověk bude moci v kabince třeba kalhoty zkusit fyzicky a pak k nim virtuálně kombinovat různé košile, boty aj. Uvidí se přitom na obrazovce, kde si bdue moci díky dotykovému ovládání projít celou šíři nabízených doplňků.

Všechno si pamatuju!

Mikrofony a videokamery vestavěné v oblečení, brýlích apod. budou zaznamenávat náš každodenní život a data ukládat v počítači. Tam si pak budete moci kdykoli vzpomenout třeba na první setkání se svým partnerem, silvestra před deseti lety apod.