Obě rodiny jsou stále na "válečné stezce", i když intenzita vzájemného ponižování trochu polevila. Každá z nich totiž rozjíždí "projekt" jak podvodem zbohatnout. Rodina Novákových zakládá fiktivní klub Nováků, v němž každý zájemce o členství musí zaslat jednateli 5 korun zápisného a Bartáčkovi zase přemýšlejí, jak vymámit z tety, která přijede z Ameriky, tučný šek. Nebyl by to český film, kdyby vše nakonec nedopadlo dobře a láska zvítězila.

Režisér a scénárista Petr Schulhoff to ale s natáčením této komedie neměl jednoduché. Odmítl ho Miloš Kopecký, který hrál v předešlém filmu jednu z hlavních rolí. Nechtěl však hrát se svou exmanželkou Stellou Zázvorkovou a ještě se mu prý nelíbil scénář. Schulhoff tak nabídl roli Jiřímu Sovákovi, který souhlasil. Trápil se i s Luďkem Sobotou, který ztvárnil postavu Reného. Herec, jež miloval improvizaci, byl svázáný režisérovými pokyny, se kterými měly problém obě strany. Sobota kazil záběry a Schulhoff se rozčiloval. Dokonce jednou Luďka Sobotu vyhodil na déšť před ateliér. Ten totiž zmatkoval ve scéně, kdy měl vzít telefon do pravé ruky, přeložit si ho do levé, dát ho k levému uchu, říct repliku a otočit se za odcházející Ivou Janžurovou, která ale nyní na place nebyla. Režisér tak po pátém zkaženém záběru a zlostném výbuchu Soboty zareagoval trochu extrémně. Když se filmový René vrátil po pěti minutách na plac, zopakoval repliku bezchybně na poprvé.

Zajímavostí je, že Stella Májová si zahrála v obou dílech. V prvním Zítra to roztočíme, drahoušku...! (1976) ztvárnila postavu pracovnice komparzního rejstříku. V druhém si polepšila a zahrála si tetičku z Ameriky. Ta představa se jí očividně tak zalíbila, že se v devadesátých letech odstěhovala do USA, kde také, v roce 2009, zemřela.