Jestlipak víte, jak se třeba Harrison Ford stal hercem? Vystudoval sice hereckou školu, ale ne a ne se upíchnout. A protože měl rád truhlařinu, začal v Hollywoodu vyrábět pro filmy alespoň rekvizity – stoly, židle, jiné kousky nábytku. Právě tady si ho všiml George Lucas, když hledal herce pro svůj film American Graffiti. O čtyři roky později se Harrison Ford proslaví svou rolí Hana Sola v Lucasově prvních Hvězdných válkách...

Nebo asi všichni znáte Buda Spencera. Je to ten tlustější a vousatý z dvojky s Terence Hillem. Málokdo však asi ví, že tento dobromyslný tlouštík se ve skutečnosti jmenuje Carlo Pedersoli a že je bývalým italským olympionikem. Byl prvním Italem, který zaplaval 100 m volným stylem pod minutu. Zúčastnil se za Itálii olympijských her v Helsinkách v roce 1952, kde se dostal do seminifinále, a o čtyři roky později v Melbourne, se stejným výsledkem. Hrál také vodní pólo za tým S. S. Lazio, s nímž v roce 1954 vyhrál italský šampionát.

Britský herec John Cleese je sice znám díky střelenému humoru Monty Pythons, ale jinak jde o váženého a studovaného muže. Vystudoval práva a v letech 1973 až 1976 působil jako rektor univerzity v Saint Andrews a působí jako zastupující profesor i na Cornell University v New Yorku.

Herce Tonyho Curtise známe nejspíše z filmu Někdo to rád horké. Vloni zemřel, ale za svůj život stihl natočit nejen slušnou řádku filmů, ale také se třeba šestkrát oženit. Navíc se stal renomovaným malířem. Jeho surrealistické obrazy byly vystaveny třeba v Metropolitním muzeu v New Yorku.

Viggo Mortensen je znám především díky své roli Aragorna v Pánovi prstenů, ale věřte, skutečně natočil i jiné filmy, neméně úspěšné. Ve volném čase se ale raději věnuje malířství, skládání básní a fotografování (měl výstavu v newyorské Robert Mann Gallery). Jeho básně si můžete koupit i knižně, vyšly ve sbírkách Ten Last Night, Recent Forgeries, Errant Vine, Signlanguage, Hole in the Sun a Coincidence of Memory. Jako jazzový muzikant vydal pět CD. A od mládí má rád cestování – vždyť umí např. španělsky nebo díky otci dánsky a norsky.

A to nemluvíme o sportovních zálibách herců! Například Josh Hartnett hrál americký fotbal, v němž mínil profesionálně pokračovat, ale zranění kolena ho v podstatě donutilo změnit zaměření, třeba na herectví. Will Smith společně s Tomem Cruisem a Davidem Beckhamem se dali na šerm. Madonna, Reese Witherspoon, Jennifer Lopez nebo Richard Gere šli do jógy. Elvis Presley blahé paměti hrával raketball a učil se kung-fu. Seana Conneryho zastihnete na golfu, Bruce Willis se dal na box a basketball, na košíkové zastihnete i Leonarda DiCapria.

Nejzajímavější zálibu přiznal nedávno v rozhovoru pro časopis Insider Johnny Depp. V současné chvíli je zcela pohlcen – hraním s panenkami. Se svými dvěma dětmi si hraje jak s barbínami, tak Kenem, a podle vlastních slov je v tom velmi dobrý.

Tip KAFE.cz

Více o celebritách na www.story.cz.