Císařovna

  • První kartou je karta Císařovna, která ztělesňuje princip mateřství, ochrany, léčení, úrody a plodnosti.

Z popsaných atributů je jasné, k jakým účelům bude tato karta vhodná. Potřebujeme ji tehdy, když chceme příznivě ovlivnit začátek nebo průběh mateřství, nebo pokud procházíme obdobím, ve kterém potřebujeme využít uzdravující a životodárné síly. Můžeme ji také použít tehdy, když potřebujeme napravit a posílit vztahy s dětmi. Archetyp hodné a milující ženy-maminky má široký záběr a jistě vás napadnou i jiné způsoby užití této karty.

  • Manželem císařovny je císař, tedy karta znázorňující muže, jenž díky své vůli a síle dokáže vládnout svému království, přičemž dokáže být stejně přísný a náročný jak ke svým poddaným, tak sám k sobě.

Císař

  • Kartu Císař tedy zvolíme tehdy, když cítíme, že problémem, který nás dělí od úspěchů v každodenním životě, je slabá vůle a neschopnost jasné definice našich cílů.

Osobně mám s použitím principu, který reprezentuje císař, ty nejlepší zkušenosti a nespočet referencí o tom, jak neuvěřitelně účinně se použití této karty v tarotové magii osvědčilo lidem, kteří tento postup prakticky vyzkoušeli.

  • Pokud se rozhodnete svou vůli posílit za pomocí archetypálního symbolu císař, držím vám palce, abyste byli důslední a vytrvalí, a těším se na další setkání s tarotovou magií, příště s kartami Velekněz a Milenci.

Další díly i "tajemné" články najdete Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz.