Chyby ve skladování potravin: Tohle do ledničky nepatří!
-
closeinfoPixabay
Zralá nebo rozpůlená avokáda den chladu snesou, potřebují-li ale ještě dojít, bude jim lépe v teple v blízkosti jablek.
-
closeinfoPixabay
Rajčata ztratí chuť a dužina bude moučná, bylinky nasají pachy z celé lednice.
-
closeinfoPixabay
Okurky nasají v lednici další vodu a změknou.
-
closeinfoPixabay
Cibule a česnek začnou velmi brzy klíčit a plesnivět.
-
closeinfoPixabay
Citrusové plody, chilli papričky ani bylinky do lednice nepatří!
-
closeinfoPixabay
Citrusové plody, avokádo ani banány do lednice nepatří. Pochází z exotiky, kde o nízkých teplotách zřejmě neslyšely.
-
closeinfoPixabay
Čokoláda vstřeba vůně z ostatních potravin a na svém povrchu vytvoří nehezký povlak.
-
closeinfoPixabay
Med zkrystalizuje mnohem rychleji a ztratí svou omamnou vůni.
-
closeinfoPixabay
Rostlinné oleje v lednici houstnou. Mohou se konzistencí přiblížit rozpuštěnému máslu.
-
closeinfoPixabay
Brambory začnou v lednici vytvářet škrob a cukr, což se odrazí na chuti. Při tepelném zpracování pak produkují zdraví škodlivý akrylamid.
-
closeinfoPixabay
Pečivo - do mrazáku ano, do lednice ne!