V posledních letech vzrostlo nebezpečné UV záření také v našich zeměpisných šířkách, a to na hodnotu 9,5 z celkové jedenáctistupňové škály. Termín opalování, tedy záměrné vystavování těla slunečním paprskům, není hlavně mezi odborníky dermatology vůbec oblíbený. A opalovací krémy? Ty vlastně neexistují. Správně bychom měli hovořit o produktech sluneční ochrany. Společnost Galderma-Spirig přináší kvalitní a spolehlivou ochranu v podobě produktů DAYLONG pro celou rodinu.

Oranžová řada Daylong určená pro dospělé

K dostání jsou lipozomální locia, gely i spreje na tělo i tvář s vysoce účinnou UVA a UVB ochranou. Všechny produkty jsou extrémně odolné vůči slané i sladké vodě, lehce se roztírají a neobsahují přídavné konzervační látky ani parfémy. Produkty s nejvyšším ochranným faktorem 50+ jsou doporučené například i v době těhotenství, kdy mohou nastat změny pigmentu. „Pro dosažení deklarovaného ochranného faktoru je třeba nanést přípravek na kůži v dostatečném množství. Pro dospělou osobu se průměrná spotřeba na celé tělo pohybuje okolo 35 ml, což představuje přibližně 7 čajových lžiček," říká Matěj Majba, produktový manažer značky Daylong. Pro použití a nanášení na citlivá a slunci nejvíce exponovaná místa (jako nos, uši nebo rty) je vhodná praktická tyčinka s SPF 50+.

Žlutá řada Daylong pro naše nejmenší již od narození

Pokožka novorozenců a malých batolat je na slunce extrémně citlivá a vyžaduje speciální ochranu. Právě z toho důvodu je na trhu fotoprotektivní krém Baby SPF 30 s vylepšeným složením vyhovujícím citlivé pokožce těch nejmenších. Obsahuje unikátní fyzikální filtry, které rozptylují UV záření a zabraňují jeho proniknutí do pokožky. Dětské produkty Daylong poskytují účinnou UVA a UVB ochranu a také látky ošetřující dětskou kůži - dexpanthenol, glycerin, Aloe vera a vitamin E.

Modrá řada pečuje o pokožku po opalování

Sluncem namáhaná pokožka potřebuje nejen chladivou úlevu, ale také dostatečnou hydrataci a výživu. V nabídce Daylong najdeme hydratační a chladivý gel, který je vhodný i pro děti, rychle se vstřebává a nelepí se. Ženy ocení lehce parfémované locio s vitaminem E anebo produkt Repair obsahující aktivní enzym na opravu porušené DNA - endonukleázu.

Tipy, jak kůži ubránit a nemít vrásky ze sluníčka

  • Používejte vždy vhodný produkt sluneční ochrany.
  • Ochranný krém nanášejte na kůži v dostatečném množství asi 20 minut před pobytem na slunci.
  • Při nadměrném pocení, koupání a utírání nanášení přípravku zopakujte.
  • Nezapomeňte ošetřit také oblasti velmi exponované slunci jako rty, nos, uši nebo pleš.
  • Chraňte si oči kvalitními slunečními brýlemi.
  • Noste oblečení a pokrývku hlavy z pevně tkaných látek.
  • Vyhýbejte se polednímu slunci (mezi 11. – 15. hod.), kdy je sluneční záření nejintenzivnější.
  • V prvních dnech vystavujte kůži slunci jen krátce.
  • Myslete do budoucna - dobře chráněná kůže zůstane déle zdravá a atraktivní.

A ještě jedna speciální novinka na léto od Galderma-Spirig:

Letos už vás nebudou obtěžovat žádná otravná klíšťata a komáři! Novinka, dlouhotrvající repelentní sprej ExoPic forte (od 172 Kč), je vhodný pro dospělé a děti starší 12 let. Pro mladší děti je k dostání varianta ExoPic Kids (od 193 Kč), vhodná už od 1 roku věku. Oba produkty obsahují látku, která maskuje pachy a potlačuje schopnost hmyzu najít hostitele.

Najdete v každé dobré lékárně. Více informací na www.daylong.cz a www.spirig.cz.