Kouzelná rána u vody

Vstávat kolem páté hodiny ranní se může mnohým zdát vražedné. Obzvlášť, když je víkend. Ale touha poznat, co na brzkém posedávání u rybníka váš partner vidí, vás možná donutí se jednou k vodě vypravit s ním. Po složení přísahy, že nebudete rušit a po překonání touhy zůstat v posteli, možná objevíte kouzlo mlžného oparu na hladině, když nikde není ani živáčka a zatoužíte partnerovi asistovat ve chvílích, kdy na se konci vlasce objeví kýžená kořist.

Rychlokurz pro rybářky

Žádná věda se neobejde bez odborných termínů. Jinak tomu není ani u rybaření. Abyste se mohla aktivně zapojit do hovorů s ostatními rybáři, měla byste pár termínů ovládat. Základem pro rybáře je prut, který se používá podle rozměru rybníka. Je-li určen na malé ryby, nazývá se bič.
Každý prut má vlasec, různě tlustý podle umění rybáře a naviják. Na konci vlasce, který je ve vodě, nesmí chybět háček a zátěž. Tou může být olůvko, krmítko nebo splávek. Podběrák bude asi vaší pomůckou, slouží k finálnímu vytažení ryby na břeh. Velikost by měla být úměrná druhu lovené ryby. Čeřeň je čtyřramenná sít, který slouží k chytání malých rybiček jako návnady pro dravce. V sítěném pytli – vezírku, jsou ryby uvězněny ve vodě do té doby, než se rybář rozhodne, kterou pustí a kterou si vezme domů. Ve vidličce je umístěn nahozený prut. Může být i elektronická, ta upozorní na záběr.

Vnaďte účelně

Návnad existuje nepřeberné množství. Bojlís je na velké kapry. Návnada plave vedle háčku a kapr jí nasaje společně s ním. Obligátní žížaly jsou dobré pro okouny a kapry. Na malé rybičky vám zabere štika, bolen nebo candát. Různé druhy těstovin se používají na býložravé ryby. Použít můžete také foukanou kukuřici.

Dobrá židlička je základ

K nepostradatelnému vybavení rybáře patří židlička. Může být anatomicky tvarovaná, s otvory na nápoj v opěradlech. V nastavitelném křesílku lze dospat také ranní deficit. Od plátěných po kožené, s kovovou nebo železnou konstrukcí, stačí si jen vybrat. Pokud vás ranní nálada u vody nadchla, kupte křesílka rovnou dvě. Petrův zdar.

Tipy Kafe.cz : Chodíte s rybářem? Pak jej jistě potěšíte jedním z následujících dárků!

Chodila jste někdy s rybářem? Jaké s tím máte zkušenosti?