Je odvážná, vášnivá, žárlivá a kontroverzní. Také dost utrácí a její sexuální eskapády před kamerou vstoupily do hollywoodských legend. V seriálu televize HBO Velká láska ji můžeme vidět jako jednu z manželek mormonského polygamisty. Za svou roli neurotické mormonky Nikki si letos odnesla dokonce Zlatý Glóbus. A vzápětí o seriálu prohlásila, že je "příšerný" a že poslední sezona "za moc nestála". Chloë Sevigny je zkrátka - jako správný Štír - zcela nepředvídatelná.

Cool dívka 90. let

Poprvé zazářila v polovině devadesátých let v kontroverzním filmu Kids o partičce newyorských výrostků, ve které se šíří AIDS stejně nakažlivě jako beznaděj. Jeden filmový kritik tehdy Chloë označil za "nejvíc cool dívku na světě" a tahle nálepka jí zůstala pro několik dalších let. Stala se idolem nezávislých filmařů, sexbombou pro intelektuály - zejména poté, co byla v roce 1999 nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Kluci nepláčou (zahrála si v něm dívku, která se zamiluje do transsexuálního muže v ženském těle).

Právě tyhle její úspěchy ovšem způsobily, že tvůrci klasických hollywoodských trháků se poněkud zdráhali ji obsazovat - obávali se totiž, že její jméno je příliš spjato s malými nezávislými experimentálními filmy. Největší ránu její pověsti ovšem zasadil film Brown Bunny, ve kterém se odvážila neslýchaného: v nekonečné desetiminutové scéně totiž předváděla skutečný orální sex. (Film byl navíc na festivalu v Cannes roku 2003 vypískán jako nejhorší festivalový film všech dob.) Právě kvůli této scéně se k ní Hollywood nadlouho obrátil zády: v pokrytecké továrně na sny se totiž podobné úlety neodpouštějí.

Pětatřicet na krku

Chloë Sevigny je také jednou z nejvýraznějších světových módních ikon - ovšem narozdíl od Kate Moss nebo Victorie Beckham se rozhodně nedá říci, že by ji napodobovaly masy obdivovatelek. Její vkus je příliš originální. "Rozhodně jsou v mém šatníku kousky, na které se podívám a říkám si: co jsem si proboha myslela, když jsem si to kupovala? Ale neřekla bych že jsem zas až tak bláznivá," uvažuje o občas nezasloužené kritice svých módních výstřelků. "Kdyby si tyhle moje kreace vzala na sebe Kate Moss, bylo by to v pořádku, ale protože jsem to já... Jistě, některé moje oblečení je trochu divné, ale ne zas tak divné, jako to, co nosí Björk nebo Lady Gaga."

Nyní, krátce po pětatřicátých narozeninách, navíc byla poprvé v životě nucena čelit faktu, že některé extravagance už si zkrátka nemůže dovolit. "Nesnáším výraz ,oblečení přiměřené věku', ale bohužel jsem ho musela zařadit do svého slovníku. Tak třeba bych hrozně chtěla nosit kytičkované martensky. Ale je mi pětatřicet. Opravdu v tom nebudu vypadat trapně?" Je tu ovšem ještě jedna okolnost, proč se pro ni věk stává stresujícím faktorem: ráda by totiž stihla mít dítě. Prozatím ovšem nemá s kým. Loni se rozešla se svým dlouholetým přítelem, muzikantem Mattem McAuleym a nijak neskrývá, že se intenzivně snaží najít nového partnera. Což podle ní není snadné: "Muži se mě trochu bojí," tvrdí. "Kamarádi mi říkají, že bych si měla najít někoho úspěšnějšího, než jsem já, nebo někoho, kdo je sám se sebou v pohodě, takže by mojí popularitu unesl." A po čem touží ona sama? "Chtěla bych být zbožňovaná a opečovávaná, ale někdy se mi taky líbí být ignorovaná. Ha! Tak se mi zdá, že ani po pětatřicítce jsem moc nedospěla. Je to se mnou pořád stejné."