SPECIÁL

Vyprávěj, ČT 1, 30. 3. 2012, 20:00

Jak se to stalo? Osudy - devět speciálních dílů seriálu Vyprávěj, které se vrací do prostředí a života zajímavých vedlejších postav. Bonusová série oblíbeného seriálu, která se od těch předchozích výrazně liší. Autoři totiž na přání diváků na devět večerů zastavili neúprosný čas a pozornost věnují těm postavám, na které se ve Vyprávěj zatím moc nedostalo. Hlavní roli přebírají Matěj, Iveta, Hynek a další „nenápadní“ hrdinové s nejasnými osudy. Událostí, okamžiků a tajemství, u kterých dosud visel otazník, je v seriálu prostě víc než dost. Proto autoři v každém díle odpovídají vždy na dva z nejčastějších diváckých dotazů. A jejich odpovědi jsou na místě už jen z toho důvodu, že hrdinové Vyprávěj – Osudů budou do života Dvořákových dál zasahovat. A to už na podzim letošního roku, kdy se Vyprávěj vrátí v té podobě, na kterou jsou televizní diváci zvyklí. Tentokrát s sebou přinese příběhy z porevolučních 90. let…

Kafe.cz zjistilo:

  • V prvním díle se dozvíte: rok 1975 a jaro 1979 - PROČ BYL MATĚJ ESTÉBÁK? Proč se Matěj stal estébákem? Proč se mamince Jardy France říká Scarlett a jak se do rodiny Franců dostala Jiřinka?

ROMANTICKÁ KOMEDIE

Lekce neslušného chování, ČT 1, 31. 3. 2012, 20:50

Jak to asi dopadne, když si svobodomyslná a rozvedená Američanka Larita vezme sympatického anglického mladíka Johna a společně vyráží za jeho rodinou na starobylé venkovské panství? Zde ve staropanensky nudném prostředí potkává Larita ledově chladnou tchyni a trochu zvláštního tchána. Začíná jakási rodinná hra bez pravidel, při níž Larita udělá několik neúmyslných faux pas. To, co na ní skutečně čeká, ale zcela překoná její představivost. Strhující romantickou komedii natočil režisér Stephan Elliott. Její působivosti napomáhají skvělé herecké výkony, neodolatelný vtip a humor, výborná hudba, kterou napsal skladatel Marius De Vries, a krásná atmosféra anglického venkova.

DRAMA KOMEDIE

Román pro muže, TV Nova, 31. 3. 2012, 20:00

V sobotu můžete vidět další film podle bestselleru nejprodávanějšího českého spisovatele Michala Viewegha. Román pro muže vypráví příběh tří sourozenců - Cyrila, Bruna a Anety. Pevné pouto se mezi nimi utvořilo po tragické smrti rodičů, kdy starost o výchovu mladšího bratra a sestry převzal výrazně starší Cyril. Sourozenci odjíždějí na tradiční výlet do hor s vědomím neodvratně se blížící Brunovy smrti. Tali se díky svému povolání striptérky ocitne ve společnosti tří sourozenců. Má být jakýmsi dárkem pro umírajícího Bruna. Tato zkušenost významně změní nejen její život, ale podaří se jí dotknout i života všech tří.

MYSTERIÓZNÍ DRAMA

Na křídlech vážky, Prima Family, 31. 3. 2012, 12:25

Film v hlavní roli s Kevinem Costnerem má velmi originální námět, který v každém případě zaujme, a může se pyšnit velmi nepředvídatelným koncem. Joe Darrow je lékař, stejně jako byla jeho manželka, která nedávno tragicky zahynula. Joe se stále nedokáže se smrtí své milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům a bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena naléhavě cosi sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt.

ROMANTICKÁ KOMEDIE

Samotář v Seattlu, TV Nova, 1. 4. 2012, 12:50

Někteří lidé věří na lásku na první pohled, jiní tvrdí, že nic takového neexistuje. V amerických komediích jdou ještě dál – Tom Hanks a Meg Ryan právě prožívají lásku na první poslech. Architekt Sam Baldwin žije s osmiletým synem Jonášem a zoufale trpí ztrátou milované manželky Maggie, která nedávno zemřela. Za pomoci Jonáše a osudu se jejich životy nečekaně propojí.

((bean:1:53))