Chcete-li si vybrat svou svatební cestu anebo ji věnovat jako dárek, pak je právě Řecko ideální zemí v dosahu necelých dvou až tří hodin letu. Kromě známého Santorini se nabízí vhodné pobyty v ubytovacích objektech všech kategorií na dalších řeckých ostrovech i pevnině. Některé hotely, jako např. Grecotel Eva Palace na Korfu jsou přímo určené pro pobyty párů bez dětí.

Chcete mít neobvyklý svatební den?

Uspořádejte svatební obřad spojený se svatební cestou v Řecku, třeba na nejromantičtějším řeckém ostrově Santorini, na Krétě nebo Chalkidiki. Záleží jen na vás, jaké místo si pro svůj „velký den“ vyberete. Obřad můžete mít podle svého přání například u bazénu na terase hotelu s výhledem na moře, na pláži, během dne či při západu slunce.

V Řecku působí řada agentur, které jsou na pořádání svateb specializované a zajistí vše včetně květin pro nevěstu, květinové výzdoby, fotografa a dalších služeb.

K uzavření sňatku v Řecku potřebujete:

  1. Kopie posledních dvou stránek pasů nevěsty a ženicha s fotografií a veškerými údaji - musí být notářsky ověřeny, nemusí být přeloženy
  2. Rodný list nevěsty a ženicha úředně přeložené do řečtiny
  3. Doklady o právní způsobilosti nevěsty a ženicha přeložené do řečtiny
  4. Přejete-li si církevní obřad, musíte si obstarat církevní potvrzení o vašem vyznání a v případě sňatku rozvedených osob je nutné dodat i doklad o rozvodu, úředně přeložený do řečtiny.
  5. Všechny uvedené dokumenty by měly být ověřeny na Řeckém velvyslanectví a dodány místní agentuře 40 dní před plánovaným datem obřadu.

Nebudete-li mít svoje svědky, lze se na místě dohodnout s delegáty cestovní kanceláře, kteří vám pomohou i s dojednáním všech záležitostí. Oddací list obdržíte zpravidla již následující den po svatbě a dovolenou si můžete užívat jako novomanželé!

Bez administrativních komplikací lze také uzavřít symbolický sňatek, který nabízí větší variabilitu místa a nabízených služeb. Veškeré právní formality týkající se uzavření manželství pak můžete vyřídit po návratu domů v České republice.