Teď se ale nechystáte, před pár týdny jte přijela.

Tentokrát to byla krátká cesta po rychlém rozhodnutí, zůstala jsem tam jen týden, sestra Beatrice měla vážný úraz na lyžích. A málem přišla o nohu. Naštěstí jí zůstaly jen dvě velké jizvy. Je sochařka a kromě rukou potřebuje i obě nohy.

Teď nevím – sestra má děti?

Ano, velmi krásnou dceru. Magalie je jako anděl spadlý z nebe. Nedávno pochopila, že nejdůležitější pro ni je pomáhat lidem kolem sebe.

Krásu máte v genech.

Jste hodná, že si to myslíte, ale já v rodině platila za ošklivé kačátko. Maminka byla velice krásná a je pořád, i ve svém věku, tatínek už bohužel odešel, ale byl podle mě ohromně přitažlivý muž. A moje sestry a bratři? Samé zajímavé typy…

Sedíme ve vašem krásném bytě, hodně věcí jste si v něm udělala sama. Které vysloveně mužské práce zvládáte?

Všechny! Nemluvím o banalitách jako je věšení obrazů, nebo vrtání do zdi. Nedávno jsem prala a najednou se mi pokazila sušička. Rozčililo mě, že opravář mohl přijít až další týden. Zuřila jsem, on byl ze mě zoufalý. Nakonec řekl: „Odšroubujte víko stěny, zkontrolujte kontakty, vyčistěte prach, který tam může být, je tam červený čudlík...“ A tak dále.

Všechno jsem si poznamenala, šla pro krabici s nářadím, vše udělala podle návodu, a když jsem zmáčkla čudlík start, sušička se rozjela. Ovšem pozor! Já nejsem zastánkyně toho, že ženská má dělat mužské práce, i když je umí! Já tyhle práce dělám z nutnosti, život mě nutí řešit všechno. I vyměnit kolo u auta.