Co jste věděli o četnících, než se z vás stali členové pátračky?

Tomáš Töpfer: Takřka nic. Věděl jsem, že se říká policajti a četníci, ale netušil jsem, že to byly dva rozdělené sbory. Policie že byla ve městě, příslušníci tajné policie mohli navíc chodit v civilu, četníci sloužili na venkově a striktně v uniformách.

A co vaše seriálové manželky?

Ivan: Ruská herečka Olga Krasko byla moc milá. Od skončení seriálu jsem se dostal dvakrát do Moskvy: na filmový festival a podruhé jsme s Dejvickým hostovali v Divadle Olega Tabakova, seznámil jsem se s ním a s Olgou se tam setkal.

Je pořád tak krásná?

Ivan: Je, máme na sebe telefony a občas si napíšeme.

Tomáš: Když jsme byli se senátní delegací v Moskvě, řekl jsem, že musím zavolat dceři. Ptali se mě, co tam moje dcera dělá, a já na to: „Co by? Bydlí v Moskvě, protože je Ruska.“

Přijela a padla mi do náruče s výkřikem: „Papá, tatínku!“ Tím jsem všechny zmátl, než pochopili, že to je moje dcera pouze seriálová. A moje „manželka“? Alenka Antalová byla moc milá kolegyně. Rád vzpomínám na to, jak se nám během seriálu „rozrodila“, v některých záběrech totiž hraje s vlastní dcerou, která se jí narodila během natáčení Humoresek, ale to zůstalo divákům utajeno.

Slavní četníci

Ivan Trojan (46)

  • Syn oblíbeného herce Ladislava Trojana a bratr producenta a režiséra Ondřeje Trojana.
  • Jeho žena Klára je herečka, sestra olympijského vítěze a dnes uznávaného lékaře Lukáše Pollerta.
  • Mají tři syny, nejmladšímu Toníčkovi je rok.
  • V březnu začne točit s Davidem Ondříčkem kriminální film s pracovním názvem Ve stínu koně, odehrává se v 50. letech minulého století.

Tomáš Töpfer (60)

  • Od roku 1998 ředitel pražského Divadla Na Fidlovačce.
  • Má tři dcery. Dvě z prvního manželství žijí od dětství v USA. Marta je zpěvačka, textařka a skladatelka, prosadila se v New Yorku, na jaře bude opět koncertovat u nás. Od starší dcery Terezy má šestiletého vnuka Jonáše (Jonah), který ho ochotně učí anglicky.
  • Pro Českou televizi právě natočil adaptaci Čapkovy povídky Zmizení herce Bendy v režii Vojtěcha Moravce.