Evropský dopravce LEO Express zavedl speciální zóny ve svých vlacích pro cestování rodin s dětmi. Projekt připravil s partnerem, společností Maspex, která vlastní nejprodávanější značku dětských nápojů Kubík.

Dětský oddíl má kapacitu 16 míst s 2 místy pro kočárek. Stěny i strop dětského oddílu jsou polepeny dětským motivem. Od zbytku vlaku je oddíl oddělen závěsem.

Pro zabavení dětí slouží kromě her k zapůjčení, omalovánek a palubního zábavního portálu nově dále tablety, které si děti mohou zdarma zapůjčit. V tabletu jsou pohádky a dětské hry.

Děti se mohou zapojit do nově vytvořeného věrnostního programu. V tomto programu je možné získat odměny za nasbírané body za cesty vlakem. Odměny jsou každé 3 měsíce obměňované. Součástí je i soutěž o cestovní kufry.



Všechny děti do 15 let cestující v dětském oddílu získají navíc zdarma Kubíkovu 100% ovocnou kapsičku, a to při každé cestě.

Vlaky společnosti LEO Express jsou přizpůsobené pro cestování s malými dětmi. Všechny jednotky jsou plně nízkopodlažní, nástup s kočárkem usnadňuje výsuvná plošina. Maminky mají navíc svá sedadla přímo v prostoru s kočárky.

Společnost LEO Express si od spojení s maskotem společnosti Maspex – Kubíkem slibuje, že přiláká rodiny s dětmi k pohodlnému cestování vlaky.

Dětský oddíl je přímo vyznačen v rezervačním systému a dětem do 6 let zde budou prodávány jízdenky automaticky.