Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných hyen vymyslela novou boudu na naše celebrity. Tentokrát pár slov o dalším ročníku známé hudební ankety.

První místa jsou jasná

Na přímý přenos předávání Českého slavíka už běží v televizi upoutávky. „Co když to letos bude jinak?“ Tímto sloganem chce pořádající agentura i televize přilákat pozornost diváků. Je to ale hodně průhledná taktika, která nemůže zafungovat. Žádné velké překvapení se totiž (jako ostatně každý rok) konat nebude. Kategorii Zpěvák má na doživotí „rezervovanou“ Karel Gott a mezi skupinami nemají konkurenci Kabáti. Alespoň trochu napínavá tedy může být jedině kategorie Zpěvačky. Největší šance má Lucie Bílá. Ohrozit ji ale může Iveta Bartošová, která celý rok zásobuje média svými srdceryvnými příběhy, Ewa Farna, které posílají hlasy i fanoušci z Polska a oblíbená Lucie Vondráčková. Ale na velký boj to přesto nevypadá, Bílá letos po čase opět vydala desku a koncertovala, a tak se mi její pozice na čele zdá „po gottovsku“ neotřesitelná…

Koho převeze Tomáš Klus?

Co tedy má být to překvapení? Snad to, kdo vyhraje stříbro a bronz? Pokud někoho tyto „příčky“ zajímají, pak ano. Podle průběžného hlasování prý například pořadím v mužské kategorii hodně míchá mladý a sympatický Tomáš Klus. Nebo má být tím překvápkem fakt, že se bude snad konečně při předávání cen zpívat živě a nikoli z playbacku jako obvykle? Ani jedno se mi jako nějaký velký tahák nejeví. Mám prostě pocit, že v době, kdy do velmi sledované Česko Slovenské SuperStar hlasuje pár desítek tisíc lidí z obou zemí, už Český slavík nemůže zajímat vůbec nikoho. Nebo mě vyvedete z omylu?