Současná kampaň společnosti s názvem „Dovolte nám osvětu pro naši krásnou planetu“ nabádá k ekologickému smýšlení své zákazníky. Jejím hlavním motivem je hravý a originální krátký animovaný film od mladé a nadané autorky Alžběty Göbelové, který zábavnou formou upozorňuje na běžné denní činnosti, kdy člověk často zbytečně zatěžuje přírodu. Snímek má prostřednictvím vtipných říkanek a animovaných scének (např. tragikomický pohřeb jednorázových kelímků na kávu doprovázený veršem „Plastovému kelímku věnuj tichou vzpomínku.“) vyvolat otázky a zamyšlení: „Jde to dělat i jinak a mohu i já přispět k trvalé udržitelnosti naší krásné planety?“. Díky Manufaktuře vidí, že ano!

Kosmetické produkty z Manufaktury jsou díky osvědčené kvalitě, funkčnosti a obsahu prvotřídních surovin naprosto konkurenceschopné zahraničním kosmetickým značkám, a umožňují tak i těm nejnáročnějším zákaznicím používat lokální produkty, což je jeden z mimořádně důležitých a smysluplných trendů v oblasti udržitelnosti. Produkty obsahují vysoké procento přírodních ingrediencí (většina jich obsahuje 97 – 99,5%), a díky tomu jsou snáze biologicky odbouratelné. Manufaktura se pyšní výjimečným prvenstvím. Jako první společnost v Čechách získala jediný mezinárodně uznávaný certifikát o netestování na zvířatech Human Cosmetics Standard.

Velkou pozornost věnuje otázce obalů. Obecně s nimi šetří, ráda využívá obaly z papíru od českých výrobců a část sortimentu (koupelové soli) dokonce umožňuje zakoupit za zvýhodněnou cenu bez obalu do vlastních nádob. Všechny lahvičky jsou vyrobeny z PETu, který je nejkvalitnějším plastem a lze jej až 50x recyklovat. 80% z nich je navíc vyrobeno s 25% příměsí recyklovaného plastu.

Aktivit na podporu přírody a zdraví planety podniká Manufaktura hodně, avšak s plným vědomím, že je stále co zlepšovat. Pracuje na zavedeních dalších EKO postupů do výroby a prodeje, pravidelně se vzdělává v oblasti ekologie, a nabyté znalosti a fakta předává svým zaměstnancům a zákazníkům.

Více informací najdete na tomto odkazu.