Česká Carrie Bradwhaw, jak je mezi zasvěcenými přezdívána spisovatelka Zita Marinovová (redaktorka časopisu Story), zvolila poslední květnový den jako ideální datum pro křest své nové knihy Důvěřuj, ale pak se moc nediv. A určitě nečekala, že už v jeho průběhu se o její v pořadí třetí knize bude nahlas mluvit jako o vhodném námětu na nový celovečerní film.

Tohle téma odstartovala sama kmotra knížky herečka Sandra Nováková, když se otočila na druhého kmotra, svého přítele Jana Nejedlého, a jen tak mimochodem se zeptala: „A nechtěl bys to natočit?“ Slovo dalo slovo a producent autorce slíbil, že si knihu přečte a ozve se jí. Novinkový knižní počin Zity Marinovové vychází ze skutečného života a točí se hlavně kolem partnerských vztahů, rozchodů a příchodů, odletů a usmiřování, víc prozrazovat nesmíme.

No a každý partnerský svazek, pokud má happy end, logicky vyvrcholí svatebním dnem. Proto se spisovatelka rozhodla pokřtít knihu v luxusním svatebním salonu své kamarádky Veroniky Vandasové a „shodou okolností“ právě v den, kdy byl salon San Verita nedaleko pražské Botanické zahrady otevřen. Zahajovací open party se zúčastnila i zpěvačka Olga Lounová, modelky Kateřina Konvalinka Průšová či Tereza Brabcová, zpěvačka Kamila Nývltová a řada dalších. Celým odpolednem přítomné provázela moderátorka Kateřina Kristelová.

A co dodat na závěr? Možná jen to, že ten, kdo nepřišel, udělal velkou chybu. Šampaňské teklo proudem, po jednohubkách a výtečných řízečcích se jen zaprášilo a o svatebním dortu, který měl snad lepší chuť než ten, jenž nedávno společně rozkrojil se svou vyvolenou princ William, ani nemluvě…

FOTOPOPISEK: JEDNA KRÁSKA ZA DRUHOU alias (zleva) Tereza Brabcová, Kateřina Kristelová, v popředí dřepící Kateřina Konvalinka Průšová, Sandra Nováková, Šárka Ulrichová, Kamila Nývltová, Zita Marinovová a Olga Lounová.

Tip Kafe.cz

Až do středy 8. června můžete knihu vyhrát v soutěži na Kafe.cz.