Na první pohled by se mohlo zdát, že Táňa Pauhofová má obzvláštní sympatie k filmům s čerty.Před sedmi lety si zahrála princeznu v pohádce Čert ví proč. Nyní ji uvidíme v Lásce rohaté. Jen před pár týdny se objevila ve filmu 3 sezóny v pekle (kde ovšem řádili pekelníci poněkud jiného druhu, než ti rohatí s vidlemi). A všechno to vyvažuje jenom jeden malinkatý Kousek nebe...

Ve skutečnosti je to až v Lásce rohaté ovšem poprvé, co se s čerty doopravdy zaplete. Přesněji řečeno, s jedním z nich. Jmenuje se Záprtek, hraje ho Jiří Mádl, a je to pekelný kuchtík a outsider, který každé kouzlo nenapravidelně zvoře. Tánina hrdinka Anička je pro změnu služebná, která má za úkol sehnat pro svou paní zlaté oči. Oba se setkají v lesích před pekelnou bránou a najdou v sobě zalíbení...

Dětská hvězda na plný úvazek

Táňa Pauhofová si sama proklestila cestu k herectví už jako malé dítě. Nejprve se sama naučila číst podle novinových titulků. A když už těmi novinami listovala, jednoho dne v nich objevila inzerát na dětský konkurs do rozhlasu. "Poprosila jsem matku, aby mě tam odvezla a oni si mě vybrali. Začala jsem nahrávat rozhlasové hry, občas přišli režiséři a ti si mě začali vybírat i do televize. Všechno na sebe hladce navazovalo a já byla za chvíli herečka na plný úvazek," vzpomíná. Podobně jako dětské hvězdy zahraniční provenience si stěžuje, že něměla žádné opravdové dětství, žádnou partu, první dětskou lásku či jiné samozřejmosti, protože vše se podřizovalo termínům natáčení. Narozdíl od svých hollywoodských vrstevníků se ovšem v poslední chvíli dokázala vzepřít. Jako šestnáctiletá si dala na dva roky hereckou pauzu a odjela dokončit gymnázium do Ameriky, kde ji nikdo neznal. Ocitla se na farmě v malém městečku ve Wisconsinu, proti němuž byla Bratislava doslova kosmopolitní metropolí.

Ošklivé kačátko

Po návratu domů ovšem znovu zapadla do filmovacího maratónu, který vlastně neskončil doposud. Objevila se mimo jiné ve filmu Kruté radosti, v milostném dramatu z lágrů padesátých let Kousek nebe, či v televizní dramatické sérii Soukromé pasti. Protože na Slovensku se až donedávna točilo jen minimum filmů, většina jejích klíčových rolí vznikla v české produkci. Kuriózní je, že ačkoliv od dětství se suverénně pohybuje před kamerou, vždy se považovala za ošklivku. "Jako malá jsem neuvěřitelně zkusila. Spolužáci mi nadávali, že jsem zrzavá mrkev. Měla jsem velké přední zuby, k tomu rezavé vlasy, navíc vůbec žádná prsa. Ve třetí čtvrté třídě mi to bylo jedno, ale ve dvanácti třinácti mi to začalo vadit. Zatímco moje spolužačky se vyvinuly do krásy, já jsem vypadala vždycky tak o pět roků mladší. Byla jsem pořád ten malý rezavý spratek, žádnému klukovi jsem se nelíbila," konstatuje. Extrémní štíhlost jí ostatně vydržela doposud - nosí velikost 32 a kupodivu to nepovažuje za výhodu. "Mám generální problém s tím, že mi je všechno velké. Takže nehledám drahé věci, spíš se zaměřím na to, kde se dá sehnat moje velikost, a protože skoro nikde, tak si dávám oblečení raději šít,“ říká.

Nejšťastnější jsem před Vánoci

Přestože většinou hraje u nás, bulvár ji pronásleduje spíše na Slovensku - její přítel Tomáš Maštalíř totiž účinkuje v tamější verzi Ordinace v růžové zahradě a tím pádem je na slovenské straně hranic větší hvězdou on. "Taky je mi jasné, že lidi asi nebaví číst o tom, že herec a herečka spolu mají normální pětiletý vztah, a jestliže jim nedávkujeme skandály přirozenou cestou, že si jich noviny jednoduše pár vymyslí. Už mě ale nebaví tento mechanismus donekonečna vysvětlovat známým, přátelům a všem ostatním lidem, kteří bulváru bezmezně věří," konstatuje s dávkou rezignace, a dodává: "Ale víte, co nechápu? Že ta naše malá česká i slovenská pískoviště vůbec někoho zajímají. Na co si hrajeme? Jaké celebrity? Co to řešíme?"

Momentálně ovšem řeší něco úplně jiného: "Nejšťastnější jsem, když se mi podaří koupit někomu vánoční dárek. Miluji Vánoce, vůbec z nich nemám stres, protože dárky ráda vybírám a nakupuji. Nikdy to nenechám až na třiadvacátého, vždycky radši začnu dřív."