Diskutujte: Máte nějaký jiný tip? Kdo se podle vás ocitnul na hodně šikmé ploše?

  • Existuje žebříček „nejohroženějších celebrit“. Vzniká ve Velké Británii už pěkně dlouho – jde o odhad, kdo by mohl v daném roce zemřít na svůj nezřízený životní styl.

První místo si po celá léta „zarezervoval“ člen skupiny Rolling Stones Keith Richards (68)

Fetoval dlouhé roky tvrdé drogy (kromě toho, že nezřízeně pil). Skončil s nimi až poté, když v roce 2006 spadl na Fidji z palmy a Rolling Stones museli odvolat svoje turné. Keith Richards se drogovou minulostí netají – ve svých pamětech popsal třeba situaci, kdy místo policistů, zvonících u jeho domu, viděl partu trpaslíků.

Dalším adeptem na předčasnou smrt byl dlouhodobě Ozzy Osbourne

Jeden příklad za všechny: Když se nedávno rozhodl dělat autoškolu, sdělili mu, že už jednu neudělal. „Vůbec jsem si to nepamatoval,“ konstatoval překvapeně. U jedné ze zkoušek prý dokonce usnul s hlavou na volantu. Ani Ozzy už ale tvrdé drogy nekonzumuje a alkohol také výrazně omezil. Momentálně lékaři zkoumají, jak je možné, že je v tak dobrém stavu, když měl být dávno mrtvý.

Staří pardálové, zdá se, přišli k rozumu. Pořád je v řadách slavných hodně hazardérů. Kdo mezi ně patří?

Jonathan Rhys-Meyers – Příliš mnoho z Tudorovce

Krásný charismatický „Tudorovec“ Jonathan Rhys-Meyers (34) se pere se závislostí na alkoholu. „Opravdu se snaží, chce být mnohem lepším člověkem,“ nechal se slyšet loni v rozhovoru pro Daily Mail jeden z jeho blízkých přátel. V květnu herec nastoupil na odvykací léčbu do Capio Nightingale Hospital, už několikátou v pořadí. Následovala hned poté, co ho přátelé našli předávkovaného léky na spaní.
Když je opilý, mění se Jonathan v démona, chová se agresivně a nebere si servítky. Napadl dokonce letušku na palubě letadla a čelí kvůli tomu soudní žalobě.

(P.S.: Pro Jonathana bychom v redakci s Katkou opravdu plakaly. Při vší úctě k ostatním osobnostem.)

Verdikt kafe.cz: Jonathan je, alespoň jak vyplývá z rozhovorů, komplikovaný mladý muž, s tendencí ponořit se do svých rolí až příliš. Má bohužel sebevražedné sklony, a tak se nedá odhadnout, jestli se mu nějaký další pokus nepovede. Nadějí je jeho láska k půvabné Reeně Hammer, vizážistce, která mu věrně stojí po boku a podporuje ho.

Zdroj: Youtube

Lindsay Lohan – Hodně zlobivá slečna

Právě teď vypadá, že se křivka jejího života konečně začala škrábat zase nahoru. Zlobivá hollywoodská hvězdička Lindsay Lohan (26) má za sebou několik let drogových a alkoholových eskapád. Byla několikrát odsouzena, v rámci nucených prací musela třeba omývat mrtvoly. Na její budoucnost před kamerou by si ještě před rokem nikdo nevsadil ani zlámanou grešli. Teď se však zdá, že by Lindsay mohla své démony zkrotit. Konečně dostala roli a účinkovala i v reklamě. Vypadá dobře a svěže.

Verdikt kafe.cz: Záleží na tom (jak ostatně říká i její otec), s kým se Lindsay zrovna přátelí. Kdysi kamarádila s pařmenkou Paris Hilton, což dobrotu nedělalo. Postupně jí však nabídli pomoc další slavní přátelé. Například Johnny Depp dal Lindsay k dispozici svůj dům na ostrově, aby si tam mohla odpočinout a srovnat myšlenky.

Demi Moore – V oblaku rajského plynu

Herečka snáší rozvod se svým nevěrným mladým manželem Ashtonem Kutcherem hůř, než si možná sama myslela. Nedávno byla hospitalizována v Los Angeles, její mluvčí vzkázala, že kvůli totálnímu vyčerpání organismu.
Demi během několika týdnů příšerně zhubla a začala ztrácet nervy, napadala fotografy na ulici a hystericky reagovala. Začaly se množit zprávy, že vůbec nejí, a čím dál častěji se hovořilo o mentální anorexii. V lednu se předávkovala rajským plynem, který přidala k psychofarmakům, které bere dlouhodobě – Ashton totiž nikdy nebyl výkvětem věrnosti, jeho milostné románky se táhly roky.

Verdikt kafe.cz: Demi měla docela štěstí, že při záchvatu byli po ruce přátelé a její dcera Rummer. Když se začala svíjet v křečích, zavolali záchranku. Už tady vůbec nemusela být.

Charlie Sheen – Z tolika kokainu lidé umřeli

„Bral jsem víc drog, než by většina normálních lidí dokázal přežít,“ připustila hvězda seriálu Dva a půl chlapa v jednom z loňských rozhovorů. Slušelo by se říct „bývalá hvězda“, protože po skandálu s prostitutkou na hotelu, kterou pod vlivem drog napadl, má Sheen z veleúspěšného seriálu padáka. Mimochodem, nenahradí ho nikdo jiný než Ashton Kutcher.
Výčet Charlieho hříchů je na samostatný článek. Nepatří do něj jen drogy a alkohol, ale také domácí násilí. Vlastní otec, slavný herec Martin Sheen, se ho v podstatě zřekl. „Nemůžu už pro něj udělat nic, jen si ze srdce přát, aby přežil a přišel za námi domů jako ten Charlie, jakého jsme znali dřív.“
Verdikt kafe.cz: Je to tak padesát na padesát, že herce najdou někde třeba utopeného jako Whitney – nešťastná náhoda je dílem okamžiku. Šance, že se Charlie Sheen svých závislostí definitivně zbaví, není příliš velká, na druhou stranu však několikrát v životě dokázal neřesti omezit. Jednou už zkolaboval. A přesto říká: „Toho, že bych znovu zkolaboval, se opravdu nebojím. A smrt? Ta je jenom pro hlupáky.“