„Se svou postavou jsem spokojená jako nikdy dřív. Ovšem nic není zadarmo, vyžaduje to přísný dietní režim a odříkání,“ prozrazuje jedna z nejkrásnějších hereček na světě. Ze své přitažlivosti nic neztratila ani poté, co překročila čtyřicítku, dokonce se odhalila v sérii odvážných sexy snímků pro dámský časopis Allure.

Jenže v posledních týdnech působí její jinak dokonalá figura až příliš vychrtle, a tak se začalo spekulovat o tom, zda se nestala obětí diet či se nepotýká s poruchou příjmu potravy.

„Nikdy jsem netrpěla anorexií ani bulimií, jsem jen trochu unavená,“ snažila se smést ze stolu všechny nepříjemné otázky v populární televizní show Davida Lettermana.

Bez jídla, bez nálady

Dívka tak mohla začít navštěvovat soukromou školu a v Londýně vystudovat muzikálové herectví. V 17 letech se živila účinkováním na prknech West Endu. „Brzy jsem se naučila znát cenu peněz,“ říká sebejistě herečka, která dnes patří k nejdražším v Hollywoodu.

Svůj velmi racionální postoj k finančním prostředkům projevila také po nákladné svatbě s Michaelem Douglasem v roce 2000. V tu dobu měl její nastávající pověst velkého sukničkáře.

Předmanželská smlouva však pamatuje na všechno. Pokud by se dopustil jakékoli nevěry, musel by pokaždé zaplatit pokutu ve výši půl milionu liber.

A kdyby se náhodou vztah zcela rozpadl, nepřišla by slavná brunetka rozhodně zkrátka: za každý rok manželství by jí připadly dva miliony liber. To není málo, uvážíme-li, že letos slaví pár desáté výročí.

Možná že chytrá předmanželská smlouva napomohla i k tomu, že vztah těchto dvou hollywoodských hvězd je na zdejší poměry nezvykle harmonický. Navíc se dvojice může pochlubit tím, že má hodně společného: kromě dvou dětí je spojuje řada zálib a koníčků.

Jsou vášniví golfisté, kuřáci i cestovatelé. Zvlášť velké oblibě se u nich těší skupování realit a nemovitostí. Po celém světě „nasbírali“ luxusní sídla v hodnotě 20 milionů liber.