Kyslíkové bary se těší velké oblibě nejen v Japonsku a ve Spojených státech. Dopřát si doušek koncentrovaného kyslíku můžete i u nás. I když lékaři se na věc dívají spíše skepticky, návštěvníci barů to vidí jinak – kyslík je dobíjí energií, dodává chuť do života a pocit mladosti. A když vše doplníte kosmetikou z kyslíku, budete se rázem cítit o dvacet let mladší!

Dárce života a mládí

Kyslík, jako přírodní prvek, byl objeven v roce 1774 a od té doby je často označován za dárce života a mládí. Jeho nedostatek v těle se označuje jako hypoxie a řada lékařů v něm vidí původ celé škály nemocí. Vzpomeňte si třeba na pobyt v nevětrané místnosti – dostaví se únava, slabost, pocit dusna či bolest hlavy! Hypoxie je také příčinou nedostatku spánku a oslabuje imunitu.

Kyslík v plechovce

Využívání kyslíku v různých formách je v řadě zemí běžnou součástí života. V Japonsku si můžete v obchodech koupit kyslík v plechovce, kyslíkové bary jsou populární i v Číně či v Rusku. Dopovat se zde můžete i kyslíkem parfémovaným nejrůznějším ovocem či bylinkami. Zakoupit se dá také kyslíkový koncentrátor, který používá Mick Jagger či Madonna.

Kafe.cz zjistilo:

Prokazatelné jsou účinky dýchání kyslíku po bujarých alkoholových dýcháncích. Alkohol se totiž vstřebává do krve, rozpouští se v těle a tkáně připravuje o kyslík a vodu. K jeho rozštěpení je totiž třeba velké množství kyslíku, a tak to, co vdechujeme z ovzduší, nestačí. Proto je v zahraničí poměrně běžné, že se lidé s kocovinou vydávají rovnou do kyslíkových barů. Kyslík totiž odstraňuje nežádoucí vlivy, které na organismus alkohol má – bolesti hlavy či zvracení.

Kyslíkem proti vráskám

Kromě inhalace kyslíku, která tělu prospívá zevnitř, totiž existuje i pleťová terapie. Působí zvenku, obnovuje pleťové buňky, má pozitivní vliv na akné, ekzémy a je výbornou prevencí proti vráskám! Při této kůře použije kosmetička speciální stříkací pistoli a na pleť aplikuje 95 % koncentrovaný molekulární kyslík s dalšími látkami např. Aloe Vera či Retinolem a vitaminovým roztokem (obsahuje vitaminy A, C, E). Kyslík se tak dostane do hloubky kůže, která pak vypadá odpočinutá a lépe se prokrvuje. Ideální je zkombinovat ji s inhalací kyslíku. Cena za hloubkové ošetření pleti pomocí stříkací pistole se pohybuje od 530 Kč za jednu návštěvu. Aby se dostavil kýžený efekt, doporučuje se přibližně deset návštěv.

Kafe.cz zjistilo:

  • Kde všude kyslík pomáhá? Při depresích, potížích v klimakteriu, oslabeném imunitním systému, artróze či stresu. Snižuje i vedlejší účinky některých léků a zlepšuje paměť a koncentraci. Vyhnout by se mu ale měli epileptici, pacienti se zvýšenou činností štítné žlázy a lidé po transplantaci orgánů.
  • Kyslíková inhalace není zrovna nejlevnější. Dvacet minut v baru vás přijde na 180 Kč, 40 minut na 300 Kč. Lze však zakoupit i výhodnější permanentky.

Kam za kyslíkem?

Kyslíkový bar Pohoda
Blanická 25, Praha 2 – Vinohrady
Více na www.kyslikovybar.cz

Salon Variace
Soběslavská 21, Praha 3
Více na www.salonvariace.cz

Salon Mariky Brabcové
Fitnesscentrum Olympia Všenory
Více na www.kosmetickabrabcova.cz