Nikdy jsme nebyli klasická kapela, která by žila od desky k desce a od jednoho turné k druhému,“ vysvětluje klávesista a skladatel Ota Balage.

„Naší partičce jsme vždycky říkali projekt. První ze dvou desek, které jsme spolu natočili, vyšla téměř před dvaceti lety. Během té doby jsme měli dlouhé pauzy v koncertování, třeba i sedm let. Ale když dostaneme chuť se zase po čase vidět a dokážeme si shodně vyblokovat volno v diářích, s chutí se vrátíme na pódium. Každý takový návrat je pro nás happening. Nikdy netrvá moc dlouho, aby se z té čiré radosti nestala rutina.“

Kamil Střihavka koncertuje se skupinou Leaders!, zbytek času dělí mezi muzikály Robin Hood, Johanka z Arku a Jesus Christ Superstar. Ota Balage, který je mimochodem podepsán pod hudebním nastudováním karlínské inscenace Jesus Christ Superstar, dává dohromady materiál na dvě alba.

To první by měla být sólová deska mladé zpěvačky Kamily Nývltové, známé ze soutěže X Factor, druhé pak léta odkládaná autorská kompilace písní, jež napsal pro různé interprety.

O plánech se v BSP moc nemluví, i když o jednom nakonec padne slovo. „Než umřeme, možná bychom měli vydat ještě jednu desku. Ale jestli se tak stane za dva roky, za pět nebo deset let, to nikdo z nás opravdu neví,“ dívá se opatrně do budoucnosti Ota Balage.