„Dodneška si vzpomínám, jaký šok mi způsobila zpráva, že si mě značka Calvin Klein vybrala pro svou kampaň. Po zádech mi tekly čúrky potu. Každý v Hollywoodu je tak šíleně vychrtlý, takže si tu nikdy nemůžete připadat dostatečně hubená.

Mívám tlusté dny, kdy se cítím hrozně. Na zdejší poměry jsem vlastně docela baculatá. A vidíte, taky to přežili,“ komentuje Scarlett sarkasticky své tělesné dispozice, nicméně vzápětí dodává: „Mám ráda svoje tělo, svou tvář a nejvíc miluju svoje prsa. Říkám jim moje milované holky.“

Právě hereččin bujný dekolt ji několikrát vynesl na špici nejrůznějších žebříčků krásy, jindy zase opěvují její smyslný pohled, záhadné charizma, porcelánovou pleť, odzbrojující úsměv…

Kopanec nakonec

Novináři pro ni ovšem nemají jen samé superlativy. Jméno Scarlett Johanssonová často vévodí bulvárním rubrikám, neboť si jeho nositelka před zástupci médií ráda pouští pusu na špacír a také její milostný život se ocitá pod drobnohledem veřejnosti.

„O Scarlett ještě hodně uslyšíme, vzpomeňte si na moje slova. Je jí tak málo let, ale strčí do kapsy kdejakou profesionální herečku. Je cílevědomá, pracovitá a přitom skromná,“ zavěštil si tenkrát Redford.

Série hereččiných následujících titulů jako Muž, který nebyl, Dívka s perlou, Vějíř lady Windermerové či trojlístek s režisérem Woodym Allenem (o Scarlett prohlašuje, že je bohyně) Match Point, Sólokapr a Vicky Cristina Barcelona ukazují, že to byla dobrá prognóza.

„Žila jsem v New Yorku, vyrůstala ve spořádané rodině, navštěvovala normální školu. Vedle toho jsem ale byla posedlá herectvím. Jako dítě jsem chtěla hrát v muzikálech, chodila jsem zpívat i na hodiny stepu. Když se tedy ohlédnu zpět, můžu říct, že se mi splnil dětský sen,“ konstatuje spokojeně Scarlett Johanssonová.