Spojovacím a výrazným prvkem kolekce „Universe“ jsou ručně malované kompozice bohaté na detail. Kolekce zahrnuje koktejlové šaty, tuniky i topy.

„Inspirovala jsem se kosmickým světem malíře Františka Kupky. Věřím, že se na to z nebe dívá a má radost,“ uvedla návrhářka. Jednotlivé modely jsou vyrobené z různých druhů inovačních materiálů. Přidanou hodnotu pak představují speciální materiály, které opticky zeštíhlují postavu. „Navrhuji šaty všech velikostí a pro všechny typy žen. Každá žena si v mém butiku bez problému vybere,“ dodala Matragi. Nápad vytvořit šaty dle díla Františka Kupky nebyl náhodný. V roce 2002 získala Blanka Matragi jako vůbec první módní návrhářka Cenu Františka Kupky udělovanou Sdružením českých grafiků.

Soutěž o voucher na šaty Blanky Matragi byla uspořádána na začátku července u příležitosti představení nové řady aromatických sprchových gelů Palmolive Aroma Sensations.

Štěstí se usmálo na Věru Kafkovou z Pardubic, která tak získala nejen poukázku na oblečení z dílny Blanky Matragi v hodnotě 55 000 Kč, ale rovněž exkluzivní možnost vybrat si luxusní šaty za osobní asistence slavné návrhářky. Aby radosti nebylo málo, setkala se výherkyně i s legendou české hudební scény Michalem Davidem, který si v butiku právě vyzvedával šaty určené pro jeho dceru žijící v New Yorku.

Nákup výrobků Palmolive se tedy paní Kafkové nadmíru vyplatil. „Vybírat šaty s paní Matragi přímo v jejím butiku považuji za velký zážitek,“ uvedla šťastná vítězka, kterou doprovázela její dcera. Z několika modelů nakonec zvolila černobílé elastické šaty, jimž dominoval motiv kohoutí stopy. K šatům si vybrala boty se stejným designem a na doporučení Blanky Matragi komplet doplnila šátkem.