Závěrečná kapitola PEPSI® CHALLENGETM spojuje tisíce lidí z České republiky a z celého světa při příležitosti, která se opakuje jen jednou za život - být součástí BLACK KNIGHT DECODED. Jedná se o krátký epický film s hvězdným obsazením, jehož záběry pocházejí z kamer Urthecast umístěných na mezinárodní vesmírné stanici.

Lidé z České republiky měli možnost zahrát si v krátkém epickém filmu Black Knight Decoded, který zachycuje bohatý výpravný příběh o lidech věřících v reálnou věc, jakou je satelit Black Knight. Na filmu se podíleli světoznámí umělci, jakými jsou David Oyelowo - kandidát na Zlatý globus, Freida Pinto - vítězka ceny SAG, Jabbar Raisani - režisér oceněný Emmy, nejprodávanější autor James Frey nebo Usher - oceněný Grammy. Celá řada tvůrčích talentů se spojila, aby ve spolupráci s Pepsi a Levity Entertainment Group (LEG) vytvořila akcí nabité dobrodružství. Film je natočen díky systému UrtheCast, což je video systém s ultra vysokým rozlišením, který je umístěný na Mezinárodní vesmírné stanici. Ve filmu také zazní originální track “Miracles” od světoznámého zpěváka Ushera. Kromě hvězdného obsazení se ve filmu objeví i lidé z 11 zemí, kteří se sešli pro tuto ojedinělou příležitost v rámci Pepsi Challenge – ikonického globálního programu z roku 2015, který vyzýval lidi z celého světa, aby žili život naplno a aby každý okamžik ve svém životě – malý nebo velký – proměnili v naprosto nezapomenutelný.

Zdroj: Youtube

Black Knight Decoded vypráví silný příběh o otci (Oyelowo), jeho dceři (Layla Crawford) a přítelkyni (Pinto) na jejich cestě k dekódování rádiových signálů vysílaných ze satelitu Black Knight. Aby stihli svoji misi před tím, než vláda zjistí jejich úmysly, musí se spolehnout na podporu komunit z celého světa, které se spojí a budou sdělovat poselství naděje, jednoty a míru.

Těmto globálním komunitám vdechli život lidé, kteří byli vyzváni k účasti na této naprosto ojedinělé události v rámci Pepsi Challenge. Vznik unikátního filmu tak zakončuje globální program roku 2015. Po celý rok byly Pepsi výzvy sdíleny na sociálních sítích, webových stránkách PepsiChallenge.com, Pepsi.cz a prostřednictvím globálních i lokálních ambasadorů. Lidé ve více než 100 zemích se podíleli na programu Pepsi Challenge a hashtag #PepsiChallenge přinesl více než 1 200 000 zmínek a získal více než 1,4 miliardy zásahů po celém světě.

Tisíce lidí z Austrálie, Číny, České republiky, Indie, Mexika, Polska, Rumunska, Spojených arabských emirátů, Spojených států amerických a Vietnamu byly vyzvány k vytvoření instalací v nadživotních velikostech, které byly nafilmovány kamerami na Zemi a kamerami UrtheCast umístěnými na Mezinárodní vesmírné stanici a které se ve filmu objeví.



Stovky návštěvníků ostravského festivalu Beats For Love společně sestavilo obrovské srdce v rozměrech 3 532 m2, které bylo vytvořeno z mnoha balónků napuštěných heliem. Každý účastník festivalu si k jednomu z 28 tisíc balónků mohl připojit kartičku se svým přáním a celé srdce se nakonec vzneslo do vesmíru. Obrazec o velikosti 7 850 m2 tak vytvořil krásnou podívanou, která byla zachycena pomocí dronů, kamer ze Země a především speciálními kamerami UrtheCast, které jsou umístěny na Mezinárodní vesmírné stanici.

“Ačkoli se jednalo o dobu mimo hlavní festivalový program, lidé se do projektu ochotně zapojili a měli zájem si svůj vzkaz nebo přání do vesmíru poslat. V den natáčení panovalo opravdu velké horko, a tak přišly vhod i perfektně nachlazené plechovky Pepsi, které účastníky skvěle osvěžily. O hudební kulisu se postaral DJ Lowa, kterému stejně tak jako organizátorům celého festivalu Beats For Love moc děkujeme. V době natáčení jsme byli propojeni s několika profesionálními týmy, abychom měli přesné informace, kdy bude družice prolétat nad naší lokalitou. K dodatečným záběrům byly použity i velké drony řízené pozemním týmem kameramanů,” dodala Zuzana Spurná, brand manažerka Pepsi pro Českou a Slovenskou republiku.

Pro sdílení použijte hashtag #BlackKnightDecodedCZ