Hrajete rády beach volejbal, ale chtěly byste zkusit něco nového? Máte rády tenis, ale po hře vás bolí kolena? Zkuste beach tenis!

Beach tenis se hraje ve dvoučlenných týmech a počítání je podobné jako u normálního tenisu. V Itálii, kde s plážovým tenisem začali, se již tento relativně nový sport hraje dokonce více než plážový volejbal. Tenis hraný na písku není takovým stresem na klouby jako tenis na antuce, nebo na betonu. “Při závodech na surfu mi praskl meniscus a normální tenis mám více méně zakázaný. Na písku jsou rázy mnohem tlumenější. Navíc můžete skákat rybičky, což se při normálním tenise děje asi jen na exhibicích”, dodal Pavel Trčala, brněnský nadšenec do plážového tenisu, který vybudoval centrum nabízející zatím jako jediné v Brně tento sport. „Na univerzitě ve Spojených státech jsem hrál za školu tenis a poprvé jsem vyzkoušel beach tenis v Kalifornii v roce 2000. Naprosto mě to chytlo“.

Beach tenis je velmi atraktivní pro diváky; při hře jsou k vidění poutavé akce téměř při každé výměně. Tento sport je velmi jednoduchý na naučení. Pokud jste už někdy držela raketu v ruce, jistě se vám podaří trefit se do hřiště. Výhodou je také fakt, že nejste na hru nikdy sama, protože v beach tenisu se hrají jen čtyřhry. Kurty mají stejnou velikost jako na plážový volejbal.

KAFE.cz zjistilo:

Jak se míček odráží od písku?

Beach tenis se hraje bez odrazu, podobně jako beach volejbal. Míček je stejné velikosti jako míček na klasický tenis, ale má menší tlak, aby nelétal daleko. Raketa na plážový tenis je buď dřevěná, nebo odlehčená karbonová. Tělo rakety není tvořeno napnutým výpletem, ale naopak tlumícím materiálem.

Mohu beach tenisem zhubnout?

Stoprocentně. Podobně jako badminton nebo squash, beach tenis patří ke sportům s vysokým energetickým nasazením. Pokud se nechcete zapotit, tak si pořádně nezapinkáte. Prakticky ke každému míči se musíte pohnout. Síť je ve výšce 170cm, a tak mohou být k vidění i smeče.

Tip KAFE.cz

Na beach tenisu se po hřišti prohánějí zpocení svalnatí sympaťáci. Pokud právě to hledáte a ještě nemáte plán na víkend, zajeďte do Brna na Mezinárodní letní plážové hry a prohlédněte si tento sport, se vším, co k němu patří, na vlastní oči. Jako bonus vám na City Beach nabízejí Sex on the Beach. Zdarma. I když bez obsluhy. Ale tu si jistě mezi plážovými tenisty rychle najdete.

Kde si Beach Tenis vyzkoušet?

Praha:
Tenis Kapitol, Magistrů 24, Praha 4
www.teniskapitol.cz

Brno:
City Beach Brno, Holandská 12, Brno
www.citybeach.cz