Mohlo by vás také zajímat: 10 důvodů, proč máte hrozné vlasy + jejich řešení nebo Druhy krémů: Který je který a jak poznám ten nejlepší pro sebe?

1. Vsaďte na jemné olejové barvy

Možná už si na novou barvu brousíte zuby déle, ale bojíte se, že vám zničí vlasy. Samozřejmě bez mírného násilí to nejde. Vlas se musí otevřít, aby se barva dostala dovnitř.

Ale amoniaku, který měnil měkké kadeře v suchou slámu (a ten hrozný zápach!), už naštěstí odzvonilo. Teď jsou v kurzu oleje. Díky nim barva do vlasu lehce vklouzne, dokonce je sytější. A protože oleje prospívají i kvalitě vlasů, po barvení vypadají skvěle. Navíc olejové barvy příjemně voní.

2. V kurzu jsou expresní pěny

Většina z nás používá barvy krémové. Příprava i nanášení chvíli trvají, často se stává, že barvení navzdory zoufalému volání odrostlých kořínků odsunujeme, protože ho v kolotoči denních povinností nestíháme.

Pořádně to urychlí barva ve formě pěny. Není třeba žádná miska na smíchání vyvíječe a barvy, stačí zatřepat lahvičkou. Pěna se nanáší skoro sama. Navzdory její jemnosti obsahuje intenzivní barvicí složky, takže účinek je dostatečně silný.

3. Barva převlečená za masku

Co vás na barvení otravuje nejvíc? Nanášení barvy? Pokud máte vlasy husté a dlouhé, dá to práci. Oddělovat pěšinky, nanášet hmotu ke kořínkům... Navíc přitom musíte dát ruce vzhůru, nic dlouhodobě pohodlného. Zato nanést si na hlavu masku, to je hned.

Stačí si ji umíchat v kelímku, který je samozřejmě součástí balení. Pak ji prsty vpravit do vlasů. Je hustá jako luxusní vlasová péče ze salonu, takže nikam nestéká. Nehrozí, že skvrny na krku či kolem hranice vlasů prozradí, že ta nádherná zářivá barva není vaše!

4. Barvicí párty

Ve dvou se to lépe táhne, a co teprve s celou partou! Vyšlete rodinu na odpoledne do zoo a udělejte si doma barvicí mejdan. Pozvěte kámošky, zahrajte si na luxusní salon a při přivítání si připijte šampáněm.

Vlasy si obarvěte navzájem, je to snadnější a rychlejší, když máte hlavu přímo před očima a nemusíte se koukat do zrcadla. A třeba se dozvíte pár zajímavých triků, jak barvení hravě zvládnout i sama.

5. Kadeřnický salon u vás doma

Barvení proměňte v hýčkací rituál jako v kadeřnickém salonu. Systém se skládá ze tří kroků. Nejdřív si nanesete ošetřující kúru, která vlasy připraví, aby se rovnoměrně obarvily, a ochrání je před poškozením. Následná barva má krémové složení, které během barvení nekape a nestéká.

Na závěr si po opláchnutí do vlasů vmasírujete ošetřující balzám se složkami, které barvu ve vlasech uzamknou, takže dlouho vydrží krásná a sytá. Užily jste si rozmazlování a za mnohem méně peněz než v salonu!

Kafe.cz doporučuje:

1. Pěnová barva PALETTE MOUSSE COLOR od Schwarzkopf * 2. Renée Blanche odstraňovač barvy z pokožky * 3. Color Mask – trojí péče pro maximální barevný výsledek, Schwarzkopf * 4. Štětec a miska na barvení vlasů, asi 60 Kč (www.shop.vlasovecentrum.cz) *5. SYOSS dlouhotrvající intenzivní olejovoá barva bez amoniaku se 100% čistými oleji *6. Garnier Permanentní olejová barva na vlasy bez amoniaku Olia.

Další zajímavé články nejen na téma krásy a kosmetiky najdete také na našem sesterském webu www.vlasta.cz