Blondýnky

Majitelky světlých vlasů jsou údajně něžné a vášnivé, citlivé a romantické. Na druhou stranu také přelétavé a naivní. I když o nich koluje bezpočet nelichotivých vtipů, opak je prý pravdou – velká část nositelek blond kštice je podle odborníků velice inteligentní! Blondýnky také barvou vlasů dávají najevo, že touží po milostném vzplanutí. Není divu, že jsou nabité erotikou – přírodní plavovlásky prý vylučují až šestkrát více feromonů, proto mají pro muže větší sexappeal. Však si vzpomeňte třeba na slavnou Marilyn Monroe.

Brunetky

Jste brunetka? Pak máte vyhráno. Ženy s hnědými vlasy bývají klidné, vyrovnané a mají schopnost vcítit se do problémů druhých. Většinou touží po pohodovém životě, nechtějí experimentovat, ale mít svůj klid – doma i v práci. To ovšem neznamená, že by se s brunetkou muži nudili – bývají totiž také smyslné a mazané a vědí, jak zapůsobit.

Černovlásky

Má-li žena černé vlasy, touží po klidu, je uzavřená a do jisté míry osamělá – alespoň vnitřně. Černovlásky bývají navíc záhadné a tajemné a rády se nechají dobývat. A tak není divu, že spousta mužů preferuje krasavice s havraními vlasy – jsou totiž lovci, a tak přímo prahnou po zdánlivě nedostupném.

Zrzky

Na rozdíl od něžných blondýnek jsou zrzky dračice – touží po vzrušení a dobrodružství a bývají velmi vášnivé, a to nejen v posteli. Jsou živelné, temperamentní a nebývá s nimi nuda. Navíc se o nich říká, že jsou výjimečné a díky své divoké povaze jsou to prý i skvělé milenky.

Ženy s jakou barvou vlasů jsou tedy nejatraktivnější pro muže?

Podle průzkumů jednoznačně blondýnky, kterým dává přednost až 46 % mužů. Za nimi se se značným odstupem umístily černovlásky, po nichž touží 22 % pánů, třetí jsou brunetky se 17 % a 10 % mužů pak dává přednost zrzavým kráskám.

Zajímavost KAFE.cz

Mezi Češkami je údajně nejvíce brunet, a to až 30 %. Po nich s 12 % následují blondýnky, ženy s mahagonovými vlasy jsou zastoupeny 8 % a zrzky s černovláskami mají každé 4 % zastoupení. Zbývající procenta žen prý mají na vlasech nejrůznější melíry.