Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných hyen vymyslela novou boudu na naše celebrity. Dneska si řekněme pár slov o slavných kuchařích a o vaření v Česku.

Sympaťák Babica?

Vybrat do kuchařské show Jiřího Babicu byl určitě skvělý tah. Zhruba polovině diváků se totiž strašně líbí, druhé půlce je od pohledu nesympatický. Ale nenudí, a to je pro sledovanost pořadu „zlatý důl“. Přiznám se, že jsem zprvu patřila k té druhé skupině. Nepřesvědčil mě ani jeho recept na rychlý segedínský guláš z mletého masa, který jsem vyzkoušela. Ne že by byl úplně špatný, ale tradiční segedín z dobrého kusu vepřového je prostě lepší. Při osobním setkání však Babica působí celkem sympaticky, jako normální, příjemný chlap.

V čem je problém?

Hvězdou nového pořadu Ano, šéfe je Zdeněk Pohlreich. I on se televizi Prima vyplatil, protože stejně jako Babica vzbuzuje sympatie i antipatie televizních diváků. A popudil proti sobě i Babicovy příznivce, protože ho označil za břídila, který ničí zbytky gurmánství v českém národě. V televizi je mi Pohlreich sympatický, tak se těším na osobní setkání…

Problém je asi jinde

Tenhle spor není ani tak o tom, jestli je lepší vařit podle Babicových receptů, nebo se držet rad Zdeňka Pohlreicha. Je to vlastně souboj dvou pohledů na jednu věc, kdy ale každý z nich má své opodstatnění. Babica tvrdí, že vaří pro obyčejné lidi. Pro ty, kteří nemají moc peněz, ani moc času (a možná ani náladu, když přijdou urvaní z práce) na nějaké vyvařování. Pohlreich zase říká, že je lepší koupit méně surovin a investovat do kvality než mít v supermarketu plný koš „blafů“. V tuhle chvíli souhlasím právě s ním, koupila jsem si k večeři levnou šunku (8,90 za deset deka), která se vážně nedala jíst. Ale je před výplatou, a tak kdo ví, jak budu mluvit (a vařit) zítra… Jak jste na tom vy?