Zuzana má dvě děti ve věku pěti let a jednoho roku. Má krásné dlouhé vlasy, ale nosí je stále v copu kvůli pohodlí a péči o děti. Kamarádky se ji snažily přesvědčit, že by jí slušela nějaká změna nebo i jiný sestřih, který by byl zároveň i praktičtější.

Před proměnou...

Před mateřskou Zuzana pracovala jako asistentka na psychiatrii. K práci by se ráda vrátila, protože má dobrý pocit, že pomáhá lidem, kteří to potřebují. Nyní je se svými holčičkami doma a ve volném čase s nimi jezdí na procházky a na výlety po okolí. Do naší proměny ji přihlásila kamarádka. Zuzana to přijala s nadšením, protože už dlouho toužila po změně. „Při mateřské dovolené jsem neměla čas na zkrášlování a kvůli těhotenství a kojení jsem s vlasy dlouho raději nechtěla nic dělat.“ Od našeho týmu vizážistů proto chtěla poradit, jaký zvolit účes, aby si vlasy stále nemusela dávat do culíku, aby byly vzdušnější a jejich objem se zvýraznil...

Proměňování...

A co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Milan Hujer, vlasové studio Kadus design

Zuzana má znatelné barevné odrosty, které na jejích dlouhých a hustých vlasech nevypadají dobře. Navíc je patrné, že se vlasy vlivem těhotenství hodně vysušily a u konečků se třepí.

Nutné bylo oživit a sjednotit barvu, která vlasům dodá hebkost, zářivost a zdravý vzhled. Na horní partii Milan nejdříve nanesl zesvětlovací melír a na odrosty zvolil o trochu slabší odbarvovač. Pro celkové sjednocení pak byla ideální tmavší hnědá č. 30.

Jak se nám sama Zuzana přiznala, čtyři roky s vlasy téměř nic nedělala. Protože si ale chtěla jejich délku zachovat, spočívala proměna hlavně v postupném zkracování vlasů do objemu a zarovnání konečků.

K dosažení konečného efektu kadeřník použil silný regenerační zábal, který povrch vlasů sjednotil a ochránil před následným žehlením.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Marie Tyburcová, project manager 1A týmu, image-styl

Zuzana má normální pleť bez viditelných nedostatků, takže nebylo třeba nijak zvlášť retušovat. Na podkladový krém stačil lehký make-up shodný s typem pleti a pod oči pak o odstín světlejší krycí krém. A pro celkové zafixování pak rozjasňující pudr společně s jemně růžovou tvářenkou.

Pro zvýraznění očí zvolila Marie černou linku s použitím zeleno-modrého a světlého stínu, které rozetřela do ztracena. Řasy pak zvýraznila černou řasenkou a pro zdůraznění očních partií přetřela hnědou konturkou i obočí.

Při líčení se tentokráte kladl důraz na oči i na rty. Marie je nejdříve ohraničila světle růžovou konturkou, vyplnila růžovou rtěnkou a zafixovala perleťovým leskem.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Zuzany následující přípravky dekorativní kosmetiky:

Podkladový hydratační krém Sephora – sublimateur de teint
Dior Teint Diorlift make-up
Dermacol rozjasňující pudr
Bourjois (zelené, modré, světle hnědé a třpytivé oční stíny)
L´oréal Panoramatic Cool – revitalizační řasenka
Bourjois tvářenka rose
Rtěnka Dermacol rose
Lancome – Ultra Shiny Lip Gloss

A co na proměnu říkala Zuzana?

„Bála jsem se stříhání. Proto jsem ráda, že mi kadeřník vyšel vstříc, zachoval délku vlasů, ale přitom je upravil tak, abych je mohla nosit rozpuštěné a zbytečně mi nepřekážely.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes tonik
  • Lotion Essentielle
  • 1 až 2x týdně čistit pleť jemným neabrazivním peelingem Gommage Foundant s krémem na osvěžení pleti a očních partií Lotion Blue Les Sensitives.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant fenfation
  • Design Redard – oční krém proti vráskám, tmavým kruhům a otokům
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Hydroregulační krém Hydrocontrole 24
  • Rozjasňující krém s extrakty kakaa a pomeranče Creme de chock.
  • Hydratation 24 centrale

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Milan Hujer, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Marie Tyburcová, project manager 1A týmu, image-styl
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot