Baví vás spinning, avšak vaše klouby už méně? Pak je tato novinka právě pro vás! Podobně jako u spinningu se jedná o skupinovou jízdu na kole, ale s tím rozdílem, že kolo i vy jste ponoření ve vodě. Díky tomu nedochází k přetěžování kloubů, svalů ani vazů, tolik se nepotíte, protože voda vás ochlazuje a kromě toho, že posilujete, tak své tělo zároveň masírujete. Proto je Aqua Fitness Bike pro ženy zcela ideální – působí totiž i proti celulitidě!

Hubněte a bojujte s celulitidou!

Jízda na kole ve vodě má jen samé výhody – kromě toho, že odbourává celulitidu, pomáhá rychleji hubnout, zvyšuje fyzickou výkonnost a skvěle působí i proti nahromaděnému stresu! Sport je šetrný ke kloubům a chrání kardiovaskulární systém. To ale není zdaleka všechno – můžete s ním začít, i když jste úplná začátečnice, nemáte fyzičku, ale naopak máte pár kilo navíc, trápí vás křečové žíly či máte jiný zdravotní problém. Cvičení se hodí i pro neplavce. Jste totiž ponořeni maximálně k hrudníku, a tak se nemusíte obávat potopení hlavy.

Pro těhotné i seniory

Aqua Fitness Bike je zkrátka horkým hitem letošní sezony, který se hodí pro mladé i seniory. Pokud se jej rozhodnete vyzkoušet, můžete se přihlásit do základního kurzu, v němž se naučíte správnou techniku jízdy a vyzkoušíte si jednoduché cviky. Pokud jste zdatnější a sport vás chytí, můžete se vydat do některého z kurzů pro pokročilé, u nichž je zátěž větší. I začátečníci však pro své tělo udělají více, než by se zdálo – hustota vody je totiž vyšší než vzduchu, a tak je cvičení až čtyřikrát účinnější než na souši.

Plavky, ponožky a šup do vody

Podobně jako u spinningu vede celou lekci trenér a cvičí se za doprovodu hudby. Na závěr následuje strečink, abyste protáhla unavené svaly. Pokud se na hodinu vydáte, nebudete nic zvláštního potřebovat – stačit vám budou plavky. Pro ženy jsou lepší vcelku. Vhodným doplňkem, který instruktoři doporučují, jsou také neoprénové ponožky.

Kafe.cz zjistilo: Pro koho se tento sport nehodí?

Pro epileptiky, osoby s bolestivou dnou, ženy s rizikovým těhotenstvím, a ty, kteří trpí záněty ledvin a močových cest či atopickým ekzémem.

Tipy Kafe.cz: Kam chodit cvičit?

Sportcentrum Step, Praha
Cena: 180 Kč (50 minut)
www.sportcentrumstep.cz
Bazén Jablonec nad Nisou
Cena: 150 Kč/ lekce
www.bazenjbc.cz

Podívejte se na video!

Zdroj: Youtube