Andělé jsou součástí mnoha knih, filmů, básní i umění a o jejich existenci či neexistenci se hovoří snad již odpradávna. Ať už na ně ale věříme, či je považujeme za výmysl, občas nastanou situace, kdy si můžeme všimnout něčeho nevysvětlitelného. Anebo dostáváme zvláštní a nevysvětlitelná znamení, kterými jako by se nás něco nebo někdo snažil varovat před nepříjemnostmi. Někteří věří, že je to práce našich strážných andělů. Ke každému znamení zvěrokruhu pak patří jeden anděl, který má za úkol svého svěřence chránit před zlem. Který z andělů stojí nad vámi?

Beran (21. březen – 20. duben)

Strážným andělem Beranů je Machidiel, anděl využívající energii Slunce. Slunce je samo o sobě zdrojem obrovské energie a v literatuře symbolizuje například štěstí, radost a nové začátky. Machidiel se vás tak snaží v náročných situacích rozveselit a zároveň vám dodat energii na to, abyste těžké období dokázali překonat. S jeho pomocí je také mnohem snazší dosáhnout vytoužených cílů, a to ať už v pracovním, tak v osobním životě.

Býk (21. duben – 21. květen)

Lidem, kteří se narodili ve znamení Býka, na jejich životní cestě pomáhá anděl Asmodel. Nejčastěji jeho přítomnost můžete vycítit v náročných situacích, ve kterých se musíte rozhodnout, jakou cestu si na křižovatce života vybrat. Dodává trpělivost, a tak i více času na rozmyšlenou. Skvělým rádce je také v oblasti milostných vztahů.

Blíženci (22. květen – 21. červen)

Anděl Ambriel je ochráncem Blíženců. Je andělem komunikace, díky čemuž napomáhá svému svěřenci k rozřešení zdánlivě nevyřešitelných životních problémů. Zároveň svěřence brání před negativní energií, a tak se lidé pod křídly Ambriela jen výjimečně dostávají do spárů těch, kteří s nimi mají nekalé úmysly. Anděl Ambriel je také andělem naděje.

Rak (22. červen – 22. červenec)

Lidé ve znamení Raka jsou velmi empatičtí, rozdávají lásku a jejich radost je nakažlivá. A to díky jejich strážnému andělovi Murielovi, který do nich vkládá úžasnou náladu a také optimismus. Když už pak ale přece jen nastane nějaké špatné období, Raci se z něj díky svému strážnému andělovi velmi rychle oklepou a s úsměvem kráčí dál svou životní cestou.

Lev (22. červenec – 23. srpen)

Lvi jsou velmi sebevědomí. Sebedůvěru a lásku k sobě sama jim totiž dodává anděl Verchiel. Ten lidem narozeným ve znamení Lva dává také zvláštní kouzlo a šarm, díky čemuž si Lvi dokáží snadno získat ostatní na svou stranu a být v kolektivu nesmírně oblíbení.

Panna (23. srpen – 22. září)

Lidé narození ve znamení Panny se schovávají pod křídly anděla Hamaliela, který svým svěřencům rozdává spoustu energie a lásky k druhým. Zároveň jim dodává potřebný klid v náročném období. Jeho schopnosti ale sahají ještě dál. Je velkým pomocníkem při nemocech a dokáže léčit. A to jak tělo, tak psychiku.

Váhy (23. září – 20. říjen)

Váhy se mohou čas od času dostávat kvůli své nerozvážnosti a neustálému porovnávání do stresu, který jim nesvědčí. Naštěstí nad nimi stojí anděl Hagiel, který jim na složitých křižovatkách dokonale pomůže. Odráží negativitu a chce pro své svěřence jen to nejlepší. Pokud si tedy nevíte na své životní cestě rady, obraťte se na něj s prosbou o pomoc. Milerád vám vyhoví a správně vás nasměruje.

Štír (21. říjen – 20. listopad)

Štíři mohou občas nabývat pocitu, kdy vlastně nevědí, kým jsou. Nevědí, co je pro ně dobré, co by měli v životě dělat, aby se cítili naplnění, a jak si dopomoci k vlastnímu štěstí. Někdy mohou být vůči druhým oškliví a nespravedliví, což vyplývá právě z jejich nespokojenosti. Právě takové chování ale napomáhá tlumit jejich strážný anděl Asrael. Svému svěřenci se snaží dodávat sebedůvěru, pocity spokojenosti a také toleranci vůči druhým.

Střelec (21. listopad – 20. prosinec)

Lidé narození ve znamení Střelce dlouho nevydrží na jednou místě. Jejich dobrodružná povaha je na jednu strnu nesmírně vítaná, na tu druhou ale často stojí za nevydařenými vztahy a opovržením druhých. Anděl Zadkiel se ovšem snaží dobrodružnou povahu Střelců krotit a naučit je vnímat svět z trochu jiné stránky. Zároveň je vede k tomu, aby si dokázali vytvořit životní plán, kterého se budou držet.

Kozoroh (21. prosinec – 20. leden)

Nad Kozorohy drží stráž anděl Kassiel, který přichází na pomoc ve složitých životních situacích. Jeho cílem je ukázat svému svěřenci jednodušší cestu a zároveň v něm vzbudit pocit toho, že nic není tak černé, jak se na první pohled může zdát. Jeho přítomnost je nejvíce cítit v opravdu stresujících obdobích, například při ztráty blízkého člověka.

Vodnář (21. leden – 20. únor)

Jedním z nejmocnějších andělů je anděl Uriel, a proto jej lidé ve znamení Vodnáře mohou cítit možná nejvíce. Svou andělskou energii posílá svým svěřencům, a proto i ostatní lidé, kteří se pohybují v okolí Vodnářů, mohou mít pocit, jako by stáli vedle anděla. Uriel vede Vodnáře k tomu, aby učili ostatní překonávat složité životní zkoušky a sami přitom zůstávali nad věcí a mohli být geniálními vůdci.

Ryby (21. únor – 20. březen)

Právě lidé narození ve znamení Ryb jsou nesmírně empatičtí a často bývají těmi, kdo vidí i mimo náš svět. Může za to jejich strážný anděl Asariel. Ryby jsou díky němu velmi senzibilní, dokáží vycítit zlo, nekalé úmysly i lež. Lidé ve znamení Ryb jsou velmi moudří a moudrost šíří i dál.

Zdroje: zeny.iprima.cz, lifee.cz

Související články