Nadace Terezy Maxové pomáhá především opuštěným a znevýhodněným dětem. Svou pomoc však mnohdy směřuje nejen na děti samotné, ale i na ty, kteří jim vytváří to nejcennější - rodinu. A právě vytvořit bezpečné a láskyplnné prostředí uvnitř rodiny vychází nejen z cílů a poslání nadace, ale i z přesvědčení a osobní zkušenosti její patronky a zakladatelky. „Odešla jsem z domu brzo, ale věděla jsem, že když bude nejhůř, mám se vždy kam vrátit a že doma najdu pochopení a bezpečí, ať se stane cokoliv,“ říká Tereza Maxová. „Před dvaceti lety jsem začala pomáhat opuštěným dětem, protože trpí za nezodpovědnost rodičů a navíc si samy pomoct nemůžou. Přišlo mi to nespravedlivé. Dnes je naše pomoc širší a zahrnuje i podporu rodin v krizové situaci, matek v azylových domech a náhradních rodičů, “ dodává.

Právě proto už třetím rokem realizuje společně se Citi Foundation projekt MADE BY. Ten pomáhá maminkám v tíživé životní situaci, které byly z různých důvodů nuceny vyhledat pomoc azylových domů. Cílem projektu MADE BY je pomoci jim postavit se na vlastní nohy a dopřát bezstarostné dětství jejich dětem. Především pak zabránit jejich umístění do dětských domovů a podat pomocnou ruku rodině v krizové situaci. U příležitosti Mezinárodního dne rodiny mohl každý udělat dobrý skutek v prodejnách Profimed na pražském Chodově, Smíchově a v Palladiu, a to zakoupením drobných předmětů – tašek, andělíčků či panenek, které tyto maminky ručně vyrábí.

Akci v prodejnách osobně podpořily známé herečky Jitka Schneiderová a Aňa Geislerová. „Rodina je pro mě nejdůležitější opěrný bod, čerpám z ní energii, stabilitu a lásku. Některé ženy však souhrou osudu takové štěstí nemají a je důležité, aby nebyly na své problémy samy, proto jsem se rozhodla podpořit akci MADE BY a pomoci alespoň tímto způsobem ženám v azylových domech,“ říká Jitka Schneiderová.

Terezie Sverdlinová, ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem, k projektu dodává: „MADE BY je určený ženám, které prožívají těžkou životní situaci, ale nevzdaly to. Chceme je proto podpořit a podat pomocnou ruku, aby brzy byly schopné dopřát sobě i svým dětem lepší budoucnost.“
Výrobky, které jsou dílem žen z azylových domů a symbolizují právě domov a rodinu, si můžete v prodejnách Profimedu zakoupit až do 22. 5. a podpořit tak projekt Nadace Terezy Maxové dětem.

Více na www.terezamaxovadetem.cz