1. Čištění pleti

Přípravky k čištění odstraní make-up a nečistoty, což je velmi důležité. Pouhé omytí pleti vlažnou vodou opravdu nestačí! Pro každou pleť je určen jiný typ přípravku. Čistící přípravek je jediný, který smýváme, ostatní produkty jen vrstvíme!

2. Použití tonika

Tonikum je vhodné nanášet na sušší místa a na oblasti kořínků chloupků brady či okolo nosu. Nanášejte jej jemně tamponkem navlhčeným tonikem. Pleť se tak dočistí a tonizuje.

3. Exfoliace (chemický peeling)

Nevyděste se přídomku „chemický“, exfolianty obsahují převážně přírodní kyseliny, které spolehlivě odstraní nejen odumřelé pleťové buňky, ale i pleťový debris. Exfoliant pokožku krásně uvolní k lepší penetraci sér, boosterů a hydratačních krémů. Exfolianty nanášejte vatovým tampónem, vyhněte se zanesení do očí. Začínejte s aplikací opatrně, zpočátku 2x týdně. Pokud budete snášet exfoliant bez vedlejších reakcí, můžete aplikovat i 2x denně. Nezapomeňte ale, že exfolianty pleť méně či více vysuší, proto je nutná hydratace kvalitním hydratačním krémem.

AHA - alfa hydroxy kyseliny (ovocné kyseliny) - jsou rozpustné ve vodě, proto působí více na povrchu, jsou určeny pro normální až sušší pleť bez akné. Exfolianty AHA jako jediné produkty Paula´s Choice jemně voní, a to díky přírodním ovocným kyselinám. AHA kyseliny pomáhají v boji proti vráskám, v ošetření jizev po akné, zmírňují hyperpigmentaci.

BHA - beta hydroxy kyseliny (kyselina salicylová) - je rozpustná v tucích, proniká více do hloubky, a to až dovnitř pórů. Produkty s BHA jsou proto vhodné u mastnějších typů pleti, a především u akné. Kyselina salicylová patří do skupiny nesteroidních antiflogistik (nehormonálních protizánětlivých léků) a je velmi účinná v boji proti Propiobacterium acne, bakterií, která se množí v pórech při akné. Pozor u alergií na acylpyrin!

4. Speciální ošetření pleti - antioxidační séra, boostery, produkty s vitamíny

Vyberte si vždy produkt, který je přímo určen k ošetření problému vaší pleti. Při nejasnostech se nebojte konzultovat vašeho dermatologa, který může zvolit i vyšší koncentraci produktu, která je k dispozici pouze na lékařský předpis.

Antioxidační séra

- obsahují antioxidanty, peptidy, regenerují pleť, vyhlazují ji, bojují proti příznakům stárnutí, potencují tvorbu kolagenu, zmírňují podráždění pokožky.

Produkty s vitamíny

- Retinol (vitamín A) - je nezbytný pro tvorbu zrakového pigmentu rodopsinu, ale v kosmetice je číslo 1 v boji proti stárnutí pleti a vráskám, proniká do pórů, které pomáhá „čistit“, proto je často používán u akné, atd. Při vyšších koncentracích je třeba aplikovat opatrně, neboť může způsobit iritaci pleti. Pamatujte, že při aplikaci vyšších koncentrací retinolu, musí být pleť řádně hydratována kvalitním hydratačním krémem.

- Kyselina hyaluronová - výborný bojovník proti stárnutí, krom jiného na sebe dokáže navázat až 1000x více vody než sama váží, udržuje pleť hydratovanou a pevnou, vytváří bariéru před pronikáním virů a bakterií k pleťovým buňkám,

- Niacinamid (vitamín B3) - vynikající ke zmenšení rozšířených pórů a proti stárnutí,

- Vitamín C - významně rozjasní pleť a sjednocuje její tón, je také účinným bojovníkem proti stárnutí.

5. Hydratace

Hydratace je nezbytná u všech typů pleti. U suché je to samozřejmé, mnozí se ale domnívají, že není třeba hydratovat pleť mastnou. Není to pravda, mastnota se nerovná hydratace! Mastná pleť potřebuje také adekvátní hydrataci, a to lehkými hydratačními krémy, které neucpávají póry. Přes den je všeobecně doporučováno používat krém s UV filtrem (angl. SPF), neboť dlouhodobá expozice slunečního záření pleti škodí.

Produkty Paula´s Choice si můžete díky Deníku zakoupit s 10% slevou, pokud zadáte v košíku e-shopu www.americkakosmetika.cz slevový kód DENIK+PAULA. Akce platí do 31. 12. 2017.