Proměnu paní Aleně doporučila kamarádka, která se jí dříve také zúčastnila. Při vyprávění, co všechno zažila, dodala své přítelkyni odvahu, aby se do soutěže přihlásila a zvedla si tak nejen sebevědomí, ale užila si i den v péči profesionálních kadeřníků a vizážistů..

Před proměnou...

Alena pochází ze Slovenska, žádný akcent však při rozhovoru nebyl znát, i když se do Česka přestěhovala teprve před čtyřmi lety. Po mateřské dovolené se rozhodla, že si rozšíří studijní životopis a nastoupí na Vysokou školu managementu v Praze. Do ukončení oboru finanční poradenství jí sice schází ještě rok, ale Alena už teď ráda přemýšlí, jaké zaměstnání by pro ni bylo v budoucnu vhodné. Nejraději by pracovala v ekonomické sféře.

Ve volném čase se Alena věnuje hlavně svým dvěma dětem nebo oblíbeným koníčkům – plavání a čtení. Najde si ale čas i sama na sebe. Ráda chodí na kosmetiku i ke kadeřníkovi.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Klára Kolínková, vlasové studio HP design www.studiohpdesign.cz

Po krátkém povídání jsme se pustili do proměňování. Kadeřnice prohlásila, že vlasy potřebují hodně usměrnit a prostříhat, protože jsou "rozlítané" a vysušené. „Alena potřebuje změnu, která ji zvýrazní, ale přesto bude decentní a praktická nejen pro doma, ale také do společnosti,“ usoudila kadeřnice Klára.

Kromě celkového zkrácení a prostříhání vlasů ještě za sucha zvolila Klára také barvení měděným odstínem. Na hlavě vznikly krásné světlé melírky, které v určitých úhlech měnily svůj nádech. A aby barva déle vydržela a vlasy získaly větší lesk i pružnost, použila Klára ještě světlý přeliv, který aplikovala tón v tónu.

Aleniny vlasy se také lehce kroutí, proto kadeřnice po vyfoukání a dodatečném stříhání využila žehličku. Účes pak byl lehce zvládnutelný a déle si zachová tvar.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Michaela Adamová www.marionnaud.cz značka Shiseido

Alena se snaží péči o pleť nepodceňovat a pravidelně navštěvuje kosmetický salon. Toho si všimla i naše vizážistka Míša. Konstatovala, že patrné jsou jen mimické vrásky kolem očí a mírně vysušená pokožka, což se dá jednoduše vylepšit kvalitním denním krémem. „Použiji speciální hydratační krém a rozjasňující sérum, které působí preventivně proti vráskám a dokonale vyživí dehydratované partie. Pokud vám ale vyhovuje krém, který používáte, neexperimentujte s jiným. Na nový by si pleť zbytečně dlouho zvykla,“ poradila Aleně.

Lokálně pak Míša použila korektor na kruhy pod očima i jako podklad pro stíny. Na tváře pak doporučila světlý pudr, který celou pleť projasnil a osvěžil. Navíc se skvěle hodil k třpytivým fialkovým stínům, se kterými si Míša pohrála v oblasti očních víček. Světlejší stín nanášela až k obočí, tmavšími stíny vybarvila pohyblivé víčko. Nezapomněla také dodělat nenápadnou linku kolem oka.

Při výběru rtěnky se Míša nechala inspirovat exotickým odstínem květů a plodů. Taková rtěnka vyloženě podtrhovala celý styl líčení a zvýraznila Aleniny největší přednosti v obličeji.

Nakonec se Aleny ještě na chvíli ujala kadeřnice Klára, aby závěrečný styling vylepšila. A mohlo se jít na konečné focení…

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Aleny následující přípravky dekorativní kosmetiky Shiseido:

  • Dlouhotrvající krém Hydration 24.
  • Rozjasňovač
  • Tekutý make-up
  • Kompaktní pudr
  • Třpytivé stíny na oční víčka
  • Řasenka
  • Tvářenka
  • Kontura na rty
  • Transparentní lesk – růžový

A co na proměnu říkala Alena?

„Zjistila jsem, že každá žena může být krásnější, když chce. Stačí si jen vybrat správné líčení a pořídit vhodný účes. S proměnou jsem moc spokojená.“

Vizitka vizážistky:
Michaela Adamová
Beauty Consultant
Odborná poradkyně parfumérie Marionnaud Palác Flóra
Značka: SHISEIDO – nová prémiová řada Future Solution LX