Louny nedávno zažily víkend plný aerobiku a perného rozhodování. Konal se tu první nominační závod, druhý bude následovat v Ostravě a pak už můžeme držet palce těm nejúspěšnějším, kteří budou moci reprezentovat Českou republiku 28. – 30. května na Mistrovství Evropy ve Vídni a 23. – 26. října na MS v Moskvě.

V patnácti kategoriích soutěžilo v Lounech 750 závodníků, což je podle slov Jitky Literové, manažerky soutěží FISAF.CZ, rekordní počet.

Vítězem v kategorii mužů nad 17 let se stal Michal Váňa. Jak se změnil jeho tréninkový režim po přestupu do kategorie dospělých?

„Makám o hodně víc, trénuju ráno i večer. Snažím se všechno skloubit taky se školou.“

A jak Michal vnímá rozdíl mezi juniorskou a dospěláckou kategorií?

„Náročnost je mnohem větší. Je to těžší než minulý rok, větší konkurence.“ Michalův trenér dodal, že museli přidat do tréninku o hodně víc posilování.

Do Loun na závodní plochu se opět vrátila Tamara Jiříková. Proč?

„Protože mi to prostě chybělo. Ale je to spíš moje rozloučení, tohle bude moje poslední sezona. Za měsíc mám státnice, ani nevím, jestli celou sezonu dotáhnu do konce. Zkrátka je to rozloučení s léty dřiny a s přáteli.“ Tamaru trénuje její maminka, choreografii i hudbu si Tamara vybírala sama.

Tria 17 a více let vyhrál Corridor a trio ve složení Tereza Tydlitátová, Veronika Šindelářová a Veronika Kubíčková. Jak samy říkají, daly se dohromady dost nečekaně.

„Poté, co odešla Kačka Brabcová, jsme to přece jen nechtěly vzdát, a tak jsme oslovily Veroniku Šindelářovou, která doteď závodila single nebo v páru. Trénují nás Jakub Strakoš a Pavel Sirotek. S příchodem Veroniky jsme taky trochu ztížily náročnost sestavy.“

A kam se poděla dlouholetá závodnice Denisa Barešová? Na to jsme se zeptali v Aerobik klubu Čelákovice.

„Denisa je po operaci nosní přepážky, a proto nemohla startovat. Pomáhala s choreografií Markéty Linhartové, která bohužel také nestartovala. “

  • V kategorii 8-10 let ženy zvítězila Adriana Nečasová, 8-10 let týmy se na nejvyšší příčce umístil tým ve složení Kristýna Krajíčková, Nikola Truhlářová, Veronika Vítková z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové.
  • Kategorie 11-13 let muži je na prvním místě Tomáš Absolon a v kategorii 11-13 let ženy Veronika Frantová. 11-13 let páry – zde dominují Laura Brychcínová a Tomáš Absolon a 11-13 let tria vede Lucie Vesecká, Andrea Provazníková, Klára Kalendová a Daniela Kamešová z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové.
  • 14-16 let muži – vítěz Jan Heřman, 14-16 let ženy pak Tereza Kudláčková. Páry 14-16 let vyhrála dvojice Veronika Šeráková, Jan Heřman a tria 14-16 let Lucie Bílkovská, Markéta Mrňáková a Tereza Kudláčková.

Český aerobik nyní provází také nové rozjásané barevné logo. Přejme závodníkům a závodnicím, ať jim přinese štěstí v Evropě i ve světě.

Více informací na www.fisaf.cz.

FISAF má nové rozjásané logo, tady je!