Diskutujte: Kdo by zasloužil potrestat za incident v Karlových Varech?

Na filmový festival do Karlových Varů přijela AGÁTA HANYCHOVÁ (26) na jeden jediný večer. A druhý den jí byly plné noviny. Její přítel Mirek Dopita (27) údajně napadl kolemjdoucího amatérského fotografa, který je cestou z baru fotil. Hvězdnou dvojici následně zadržela policie.

Agáto, ty přece záměrně vytváříš provokativní situace a necháváš se při nich fotit. Proč ti tedy najednou tolik vadilo, že si tě někdo zvěčnil, když jsi šla rozdováděná z baru?
Ono to ale samozřejmě vůbec nebylo tak, jak všude psali. Já v téhle branži dělám dlouho a všechny fotografy, kterým občas něco předvedu, znám. Se dvěma z nich jsem ten večer odcházela i z toho baru. Ale ten, se kterým jsme měli konflikt, to byl úplně neznámý člověk, který nás ovšem nepotkal náhodou na ulici, jak se potom všude psalo, ale obtěžoval mě během celého večírku. Už i ostatní fotografové ho upozorňovali, aby mi dal pokoj. A když jsme vyšli ven, já, můj přítel, ti dva fotografové a můj kamarád Márty, tak si Márty z legrace lehl na zem. Já jsem se ho snažila zvednout a tamten člověk mě začal zblízka fotit. Oslepovalo mě to a několikrát jsem ho slušně požádala, ať už toho nechá. Načež on mi namířil foťák pod šaty. A to by si přece neměl nikdo dovolit. Proto za ním Mirek šel, ať mu ten foťák dá. A rozhodně nešlo o krádež, to je absurdní. Loupežné přepadení tohle určitě nebylo. Dotyčný si Mirka nejdřív ani nevšimnul. A když ho uviděl, začal utíkat, tak Mirek vyběhl za ním.

Takže ten člověk měl spadeno přímo na tebe…
Vyprávěl večer ostatním fotografům, že si koupil foťák, který půjde za týden vrátit, jen si ho pořídil do Varů, protože tam chce nafotit nějakou senzaci.

Tip KAFE.CZ

Celý rozhovor si můžete přečíst v nejnovějším čísle časopisu STORY, který je právě v prodeji.