Pracovní jméno dítěte modelky a fotografky AGÁTY HANYCHOVÉ (25) je Bartoloměj, protože sourozenci si přejí, aby vypadalo jako Bart ze Simpsonových. Mirek vypadá prý jako Homer a Agy jako Marge. Aspoň tak popisuje rodiče svého budoucího vnoučete VERONIKA ŽILKOVÁ (49).

Agáta: „Kordula za mnou tuhle přišla a ptala se, jestli bych jí mohla dělat mámu, když máma bude babička. Občas už mi říká mami, takže s tím nemám problém. A někdy nás s mámou oslovuje holky. Je naše další taková kámoška do party“.

A další bude v té vaší partě…
A: Kluk. Budu si hrát s autíčky. Míra tady měl o víkendu dvouletého Mirečka z předchozího vztahu, tak jsem trénovala.
V: Jsem šťastná, že to bude chlapeček. Hlavně aby byl zdravý. Je velký zázrak, když se narodí zdravé dítě. A říkat si, co bychom chtěli radši, je strašné rouhání. Jsem vděčná, že je Agáta těhotná, protože jsou mraky holek, které do jiného stavu přijít nemůžou, a párů, co jsou nedobrovolně bezdětné. Takže ohromná radost a vděk Mirkovi, že otěhotněla, protože už se o to pokoušela s jinými partnery a nepovedlo se to.

Co vám první prolétlo hlavou, když jste se to dozvěděla?
A: Že nebudu moct kouřit a pít. To je asi tak všechno… A kdo bude táta. (směje se).
V: Řekla mi, že půjde na potrat a já jí dala ránu.
A: To není pravda. Poslala jsem SMS.
V: Ano, ale před tím, než věděla, že čeká dítě, blábolila: „My chceme miminko, my jsme si ho dělali.“ Pak pronesla, že je možná těhotná, ale že si to nenechá. Tak jsem ji asi po deseti letech praštila.
A: Až na výprask, který jsi mi dala pár týdnů předtím, na hlavní silnici u Suchdola, když jsem si nechala udělat botox.
V: Když mi poslala tu SMS, což bylo tři minuty před začátkem finálového večera StarDance, měla jsem hroznou radost a chuť jít k Anetě Langerové a říct: Heč, já budu babička. Ale nemohla jsem, protože Aguš mi to zakázala.

Poslechla jste mámu, co se výběru nemocnice týče, nebo jste dala na radu kamarádek?
A: Poslechla jsem mámu…
V: … nemá žádnou kamarádku, která by pětkrát rodila. Proč by se chodila někam radit, když má doma zkušenou rodičku….
A: … kamarádkám je třicet a těhotné ještě ani nejsou. A nejlepší kamarádka je máma, tak jsem to řešila s ní. Věřím jí.
V: A všechny sestřenice mají miminka, která se narodila taky v Motole. Teď jsme se byly u jedné podívat, aby Agáta věděla, jak vypadá novorozeně, a nosila ho tam dvouletá sestra. U nás v rodině se to bere sportovně.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.