Irské zlato, jak je také nazývána pravá irská whiskey Jameson, píše svou historii už od roku 1780, kdy John Jameson přivedl na svět svou třikrát destilovanou, a tím dvakrát tak jemnou whiskey, která si brzy podmanila celý svět. Své charakteristické vlastnosti jí do vínku dává také kvalita půdy, příroda, klima a v neposlední řadě také pověstný irský duch. Jedinečná chuť této whiskey, jejíž receptura se nezměnila po staletí, bude bezpochyby skvělým dárkem i pro vaše blízké.

JAMESON DÁRKOVÁ KAZETA SE SKLENIČKAMI – není nic lepšího, než si po náročném dni dát nohy nahoru a do sklenky dobrou whiskey. Delikátní jemná květinová vůně s jemnými tóny dřeva a decentní medovou sladkostí a vyladěná chuť připomínající ořechy a vanilku ještě více vynikne v originálních whiskovkách s logem JAMESON.

JAMESON GOLD RESERVE – zlatá etiketa na láhvi naznačuje, že jde o vzácný kousek. A skutečně - touto whiskey si prý připíjejí ti největší znalci. Její unikátní vlastnosti jsou výsledkem zrání „ve třech dřevech“ – tedy v panenských sudech z amerického bílého dubu, v sudech po bourbonu a po cherry. Jameson Gold Reserve obsahuje významný podíl pure pot still whiskey a spojují se v ní desetileté a třináctileté whiskey. Sklenka tohoto výjimečného destilátu voní po dřevě, ječném sladu a obilí, se stopami sladkého sherry a mentolu. Následně vás překvapí medově sladká, vzápětí pak kořeněná chuť. Při důkladnějším vychutnávání můžete rozeznat dozvuk hrušek a malin. Ideální dárek pro ty, kteří ocení její výjimečnost.

JAMESON SELECT RESERVE – vzácnost i pro zhýčkané. Tato whiskey byla původně určena pouze pro americký trh, setkala se však s nečekaně obrovským ohlasem, a proto je nyní (naštěstí pro nás) expedována i do Evropy. Je vyráběna pouze jednou ročně zcela výjimečným destilačním procesem, aby si uchovala svůj výběrový charakter. Obsahuje vysoký podíl pot still whiskey, která s malou várkou obilné whiskey zraje ve dvakrát vypálených sudech po bourbonu. Chuť je plnější a sladší a vyniká především ovocnými tony exotického ovoce. Rozpoznáte příchuť vanilky, která pochází ze zrání v bourbonovém sudu.

JAMESON RAREST VINTAGE RESERVE 2007 – to nejlepší nakonec. Vítěz soutěže 2009 World Whiskies Awards jako nejlepší irská blended whiskey. Poznejte skutečný drahokam mezi irskými whiskey, který je zároveň skvělým důkazem excelentní spolupráce všech čtyř mistrů výroby Jameson whiskey. Obsah láhve s elegantní etiketou je spojením starších obilných whiskey s charismatickými pot still whiskey, jež zrály jako druhé plnění v sudech po Bourbonu. V závěru procesu zrání byla tato kombinace naplněna do pečlivě vybraných sudů po portském, které směsi předaly úžasně jemnou nasládlost a plný ovocný charakter. Při prvním kontaktu s tímto opravdu skvělým nápojem vás osloví dokonalá vůně - zralého melounu, banánů, švestek , připomínající pot still whiskey s tóny melasy, skořice a lékořice. Při důkladném vychutnávání objevíte jemnou sladkost ovocných chutí, dotek smetany a tmavé čokolády.

Možná se teď nemůžete rozhodout, kterým z našich vánočních tipů nejvíce potěšíte své blízké, příbuzné nebo obchodní partnery. Tady je rada snadná: s žádným z nich neuděláte chybu. V zásadě však platí, že ty největší poklady z rodiny Jameson nejvíce ocení zkušenější znalci, kteří dokáží na první ochutnání rozpoznat jejich výjimečnost. Plná a bohatá chuť těchto whiskey´s si ale jistě získá i neznalé začátečníky. Ať jsou vaše letošní Vánoce úspěšné, ale hlavně pohodové – například se sklenkou lahodné JAMESON whiskey!

www.jameson.cz

Soutěžit můžete ZDE!