Tyto dámy se navždy zapsaly do dějin. Co dokázaly? Čím jsou výjimečné? Začtěte se do jejich ohromujících příběhů…

Mlčeti zlato? Tak takové pořekadlo k image LADY GAGA rozhodně nesedí... Každopádně výroky, jež trousí, kudy chodí, skvěle zapadají do jejího mediálního obrazu. Jako třeba tento: „Pokud někomu připadám dekadentní, pokud se někomu zdám příliš taková nebo onaká, je mi jich líto. Protože nemají ponětí o tom, co teprve přijde.“


MADONNA je pro spoustu lidí do dneška synonymem provokace, odvážných narážek a exhibicí. I když se od tohoto vnímání slavná zpěvačka už dlouhá léta distancuje, není se čemu divit, že toto mínění stále přetrvává. Když totiž Madonna Louisa Veronica Cicconeová, jak zní její celé jméno, vtrhla v osmdesátých letech do vod šoubyznysu, pořádně je zčeřila.


Když se právnička MICHELLE ROBINSONOVÁ v roce 1989 setkala v sídle firmy Sidley Austin se stážistou BARACKEM OBAMOU, ještě netušila, jak jí toto setkání změní život. Ve chvíli, kdy ji pak sympatický Afroameričan chtěl pozvat na rande, si pomyslela: „Panebože, černoch, a ještě k tomu pochází z Havaje!“ A hned prý snížila laťku svých očekávání. Chtěla ho dokonce dohodit kamarádce, ale Barack se nedal.


Život OPRAH VINFREYOVÉ je jako vystřižený z pohádky o Popelce. Má za sebou složité dětství i dospívání, aby nakonec všem, kdo ji ponižovali, vytřela zrak. Dnes se její majetek odhaduje v přepočtu na čtyřicet osm miliard korun. Její osobní pohádka má tedy šťastný konec… jen princ na bílém koni zatím chybí.


Výraz obličeje ANNY WINTOUROVÉ je při módních přehlídkách měřítkem úspěchu či neúspěchu kolekce. Jakmile sleduje dění se zájmem, má tvůrce vyhráno, když se ale začne znuděně rozhlížet kolem nebo dokonce významně zakašle, může to návrhář rovnou zabalit. O jeho kolekci už nikdo nezavadí. Její názor už dvaadvacet let určuje trendy a dělá z ní jednu z nejmocnějších žen módního byznysu. Jaká ale opravdu je?


Karolína Kurková, Veronika Vařeková, Alena Šeredová, Taťána Kuchařová, Hana Soukupová, to jsou jména našich krásek, která jsou dnes v módní branži notoricky známá. Ovšem na počátku všeho byla Eva. EVA HERZIGOVÁ. Sto osmdesát centimetrů měřící anděl s ďáblem v těle, který svou první velkou zakázkou způsobil dopravní kolaps a revoluci v nošení dámského spodního prádla. Ovšem nic z toho by se neodehrálo, kdyby ke své fyzické dokonalosti nepřidala také píli, odhodlání a dravost: „Jsem strašně ambiciózní a neustále si zvyšuju laťku.“