Tip 1: Vybírejte produkty 2 v 1

Představte si své obvyklé hektické ráno. Než očistíte obličej a nalíčíte se, strávíte u zrcadla pěkných pár chvil. A co teprve když se i sprchujete a umýváte si vlasy! Podle odborníků je řešením, jak alespoň pár drahocenných minut ušetřit, vybírat produkty dva (či dokonce tři) v jednom. Vyberte si šampon s kondicionérem, odličovač s tonikem, rtěnku s leskem a další kosmetické vychytávky a uvidíte sama, že vše půjde rychleji.

Tip 2: Pořiďte si kosmetickou vazelínu

S kosmetickou vazelínou ušetříte čas i peníze. Poslouží vám totiž na odlíčení očí, zkrocení obočí, hydratuje rty, zvýrazní tváře a změkčí kůžičku kolem nehtů, které díky ní budou i lépe vypadat. Pomáhá také chránit pleť před mrazem, zvláčňuje popraskanou kůži. Pokud opravdu nestíháte, s tímto kalíškem si vystačíte.

Tip 3: Mražená zelenina a další vychytávky

Zaspala jste a opravdu nemáte čas na pečlivé nanášení make-upu? A přitom máte nateklé oči a kruhy? Nevadí, nezdržujte se pečlivým zakrýváním – vezměte z mrazáku balíček mražené zeleniny a na chvíli přimáčkněte na obličej. Vydržte a uvidíte, že pleť bude vypadat rázem lépe. Rychle naneste řasenku, avšak pouze na horní víčko. U dolního by se vám mohla ve spěchu obtisknout, což by vám na kráse nepřidalo. Nezapomeňte na tvářenku a lesk na rty.

Tip 4: Zachrání vás suchý šampón a drdol

Máte mastné vlasy, umýt si je nestihnete, ale takto do práce prostě nemůžete? Pak mějte po ruce suchý šampon, který dostane základní mastnotu z vlasů ven. Máte-li krátké vlasy, vezměte trochu gelu a vytvořte ležérní účes několika pohyby ruky. Pro dlouhé či polodlouhé vlasy je ideální drdol, nejlépe nedbale sepnutý (skvělé je vlasy v culíku zakroutit a sepnout), který dobře vypadá a neumyté vlasy skryje.

Tip 5: Lesklý lak na nehty se doma neztratí

Podíváte se na ruce a s hrůzou zjistíte, že máte poškrábaný lak. Na nový není čas, co teď? Rychle nehty odlakujte a přetřete lesklým bezbarvým rychleschnoucím lakem. Uvidíte, že budou vypadat zdravě a přirozeně. Pokud na barvě trváte, vyzkoušejte laky, které schnou méně než jednu minutu.