1. Zapomeňte na salát!

Že v zimě nemáte chuť na čerstvé zeleninové saláty? Je to přirozené. Naše tělo v zimě potřebuje zahřát, ne ochlazovat. Vyberte si sezonní potraviny, které se hodí pro tepelnou úpravu. Vyzkoušejte recepty z dýně nebo lilku. Připravte si třeba zeleninovou polévku, která vás nejen zahřeje, ale doplní i tekutiny. K vaření pozvěte i zázvor, skořici a česnek.

2. Vyhněte se cukrům a dejte si radši čokoládu

Ano, čtete správně. Zvolte ale čokoládu tmavou s vysokým obsahem kakaa. Dokáže vás nakopnout a pomoci překonat chvilky únavy. Stačit by vám ale měly 2 až 3 čtverečky. Obloukem však obcházejte sladkosti. I když vás porce cukrů dokáže povznést, za chvíli začíná pracovat proti vám. Brzy klesá hladina krevního cukru a tělo přichází rychleji o důležité látky, které zabraňují mimo jiné i výkyvům nálady.

3. Proteiny na dobrou náladu

Právě proteiny jsou tím správným zdrojem, díky kterému snadno zhubnete. U dietního konceptu založeného primárně na příjmu proteinů je kromě téměř nulového hladu často popisován i lehce euforický pocit. Kdo by si nepřál hubnout s radostí? Zkusit můžete například dietní program Dietalegre®, určený pro mírné formy nadváhy, díky kterému můžete shodit až 10 kilo během 9 týdnů. Tedy naprosto přirozeným tempem hubnutí, u kterého nehrozí jojo efekt.

4. Nezbytné vitamíny a minerály

Naše tělo pro správnou funkčnost potřebuje vyvážený příjem vitamínů a minerálu. Například zinek má mimo podporu dobrého zraku kladný vliv na metabolismus cukrů, bílkovin a dalších látek. Díky němu máme i hezkou pleť a pomáhá nám proti únavě. Soustřeďte se také na dostatečný příjem vitamínu D, který na jaře a v létě běžně dostáváme ze sluníčka. V zimě je třeba jeho příjem posílit. Tento vitamín mimo běžných pozitiv pomáhá i v hubnutí a správném vývoji kostí.

5. Budiž světlo

Nedostatek světla v zimním období ubírá přirozeně chuť cokoliv podnikat. Vstáváte za tmy? Hned ráno si rozsviťte, nejlépe bílé světlo. Přes den se jděte alespoň na chvilku projít, jelikož hlavně přirozené denní světlo nás nabíjí. Pokud potřebujete pracovat i večer, opět přivítáte zdroj světla, který se podobá tomu dennímu. Pro relaxování zvolte měkké světlo svíček, které vás na konci dne příjemně ukolébá.